Datele personale ale decedatilor in urma gripei porcine vor fi secrete

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 22:44
1787 citiri
Datele personale ale decedatilor in urma gripei porcine vor fi secrete

Comitetul de Coordonare pentru Gripa din Ministerul Sanatatii a decis ca in raportarile zilnice sa nu se regaseasca date personale ale celor care au decedat, respectiv varsta, sexul, localitatea unde s-a produs decesul.

"Aceasta decizie a venit in urma difuzarii/publicarii, in ultima perioada, a mai multor reportaje care au indus, nejustificat, un sentiment de nesiguranta in randul populatiei, dar si presiune asupra personalului medical. De asemenea, se impune protejarea drepturilor pacientilor si a familiilor lor, multe dintre acestea sesizand autoritatile in acest sens.

Nu in ultimul rand, Ministerul Sanatatii are datoria de a evita expunerea medicilor la comentarii, judecati si atitudini agresive din partea unor voci neautorizate din punct de vedere medical. Astfel de situatii pot duce la demotivarea unor persoane care nu fac altceva decat sa salveze vieti si sa limiteze raspandirea virusului pandemic", se arata intr-un comunicat al Ministerul Sanatatii.

In acest context epidemiologic dificil (la nivel mondial se inregistreaza pana la aceasta data 7860 de decese), Ministerul Sanatatii incearca sa sustina toate demersurile medicale in vederea prevenirii deceselor prin A/H1N1.

"Avem convingerea ca personalul medical isi face datoria in aceste zile, motiv pentru care le multumim inca o data. Cerem mass-mediei sa trateze cu responsabilitate aceste subiecte si sa trateze cu profesionalism relatia cu personalul medical.

Mai mult, facem un apel catre media de a se alatura efortului autoritatilor de a informa si responsabiliza fiecare persoana in ceea ce priveste comportamentul adecvat, lucru de care depinde in mare masura limitarea raspandirii virusului A/H1N1", continua comunicatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#gripa porcina, #date personale secrete, #morti gripa porcina, #romani decedati gripa porcina , #gripa porcina
Comentarii
Poza Radar
Radar
rank 5
Ha! Ha ! Ha ! Haideti cu totii spre Noua Ordine Mondiala , impreuna cu gripa porcina, gripa aviara,incalzirea globala, e.t.c.!