Familia lui Toni Tecuceanu a dat in judecata Spitalul Matei Bals

Marti, 02 Martie 2010, ora 16:09
2136 citiri
Familia lui Toni Tecuceanu a dat in judecata Spitalul Matei Bals

Paul si Ioan Tecuceanu, fratele si tatal actorului Toni Tecuceanu, au dat, marti, in judecata Spitalul Matei Bals si pe managerul acestuia, Adrian Streinu-Cercel, cerand instantei sa oblige spitalul sa le dea dosarul medical al actorului, dar si sa le plateasca daune morale de 1 leu.

Paul si Ioan Tecuceanu au depus actiunea marti, la Judecatoria Sectorului 2, iar procesul urmeaza sa inceapa in septembrie.

Potrivit cererii de chemare in judecata, familia actorului cere instantei sa oblige spitalul si pe Streinu Cercel sa le dea dosarul medical complet al actorului, dar si sa le comunice informatii legate de starea de carantina instituita asupra spitalului Matei Bals, in perioada in care acolo a fost internat Toni Tecuceanu.

De asemenea, rudele actorului vor ca instanta sa oblige spitalul si pe Adrian Streinu-Cercel sa le plateasca despagubiri morale de 1 leu, pentru "prejudiciul moral adus atat defunctului Aurelian Antonio Tecuceanu, cat si familiei".

In actiunea depusa la Judecatoria sectorului 2, fiul si tatal actorului de la "Cronica Carcotasilor" sustin ca acesta a fost internat la sectia de terapie intensiva a spitalului Matei Bals in noaptea de Craciun 2009, medicii informandu-i la momentul internarii ca actorul este in stare grava si este suspect de gripa porcina. Ulterior, se arata in actiune, familia a fost anuntata ca acesta a contractat bacteria Acinetobacter Baumanni din sistemul aparaturii de ventilatie artificiala, dar si ca s-a confirmat suspiciunea de infectare cu virusul AH1N1.

Familia sustine ca in dimineata de 5 ianuarie, dupa ce a aflat vestea ca actorul a murit, a cerut explicatii cu privire la cauzele decesului, medicii explicand ca cel mai probabil Toni Tecuceanu ar fi suferit un infarct. Totodata, familia si-a dat acordul pentru efecturarea necropsiei, se mai arata in actiune.

Membrii familiei arata ca au fost surprinsi si indignati de declaratiile facute de Adrian Streinu-Cercel in mass-media, potrivit carora Tecuceanu ar fi murit din cauza gripei porcine, avand in vedere ca la acel moment inca se astepta rezultatul necropsiei.

Rudele spun ca pe 18 ianuarie au cerut spitalului Matei Bals sa le dea o copie a dosarului medical al actorului, insa solicitarea a fost refuzata de catre managerul spitalului, care a invocat legea 46/2003 privind drepturile pacientului. Familia sustine ca, in urma declaratiilor publice facute de Adrian Streinu-Cercel, "supararii cauzate de pierderea unui membru al familiei i s-a adaugat si isteria publica cu privire la contaminarea cu gripa porcina".

Rudele mai spun ca din acest motiv au fost evitati chiar de catre prieteni sau cunoscuti, iar la inmormantarea lui Toni Tecuceanu au participat foarte putini oameni", acesta ramanand in memora colectiva ca prima victima celebra a gripei porcine". In actiunea depusa in instanta se arata ca si in prezent membrii familiei Tecuceanu sunt ocoliti si tratati cu rezerva de foarte multi oameni.

De altfel, Paul Tecuceanu spune ca si sotia sa, Mirela, a parasit domiciliul conjugal si a intentat actiune de divort "speriata de perspectiva contaminarii sale si a fiului lor".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Toni Tecuceanu gripa porcina, #Spitalul Bals judecata Toni Tecuceanu , #gripa porcina