Galati: Universitatea Dunarea de Jos isi suspenda cursurile de teama gripei noi

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 23:45
1781 citiri
Galati: Universitatea Dunarea de Jos isi suspenda cursurile de teama gripei noi

Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati a anuntat ca, in urmatoarele trei zile, suspenda cursurile de la toate formele de invatamant, pentru a peveni raspandirea virusului A H1N1.

"Conducerea Universitatii 'Dunarea de Jos' din Galati a hotarat, astazi, 5 noiembrie 2009, suspendarea cursurilor de zi/ID/IFR in perioada 6 - 8.11.2009, pentru intarirea masurilor de preventie a raspandirii gripei noi", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al universitatii galatene de stat, Luiza Serbanescu.

Pana acum, in judetul Galati au fost confirmate noua cazuri de imbolnavire cu virusul A H1N1. Ultimul, confirmat marti, este cel al unui adolescent de 15 ani de la Liceul "Radu Negru" din Galati, care a contractat boala in timpul vizitelor la un spital din Bucuresti unde mama lui urmeaza un tratament cu interferon.

Cazul a generat, in premiera in sudul Moldovei, masuri sporite de securitate in scoala. Sala in care elevul invata a fost dezinfectata, iar cei 26 de colegi de clasa au fost trimisi acasa pentru sapte zile acasa, starea lor de sanatate fiind monitorizata in permanenta de medici pentru a se constata daca prezinta simptomele imbolnavirii cu gripa noua.

In paralel, institutiile publice din Galati au inceput sa cumpere masti de protectie si substante dezinfectante pentru functionarii care lucreaza la ghiseele de relatii cu publicul, la ordinul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. In scoli s-a instituit triajul epidemiologic zilnic al elevilor si studentilor. La frontiera cu Republica Moldova, pe langa dotarea agentilor cu masti de protectie, manusi si dezinfectant, sunt infiintate puncte de triaj medical.

Directia Judeteana de Sanatate Publica reia campania de informare a populatiei cu privirea la riscurile si profilaxia gripei noi. Autoritatile sanitare le recomanda cetatenilor sa evite marile aglomerari umane si, daca au simptomele gripei noi, sa evite automedicatia si sa se prezinte de urgenta la medic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dunarea de Jos, #suspendare cursuri Dunarea de Jos, #gripa porcina pandemie , #gripa porcina