Gripa porcina a ajuns in Europa: primele cazuri in Spania, Italia si Danemarca

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 14:39
3918 citiri
Gripa porcina a ajuns in Europa: primele cazuri in Spania, Italia si Danemarca

Ministrul Sanatatii din Spania a confirmat primul caz de imbolnavire cu gripa porcina si a precizat ca se mai investigheaza alte 17 posibile cazuri.

In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc luni, Trinidad Jimenez, ministrul Sanatatii, a declarat ca o persoana este tratata de gripa porcina la spitalul din Almansa, in provincia Albacete, la 200 de kilometri de Madrid, informeaza Market Watch.

Duminica, guvernul spaniol anunta ca investigheaza 7 posibile cazuri de gripa porcina.

Si autoritatea de sanatate publica din Danemarca a anuntat luni ca cinci persoane sunt suspectate ca au contractat virusul gripei porcine. Ele au fost plasate sub observatie in doua spitale din Danemarca, informeaza Copenhaga Post.

Trei femei si un barbat care s-au intors in urma cu o saptamana din Mexic si Statele Unite sunt internati la spitalul Hvidovre. Cei patru tineri au venit singuri la spital, acuzand simptome de gripa.

O a cincea persoana, in varsta de circa 50 de ani, a fost spitalizata in nordul tarii, din cauza gripei contractate la revenirea vineri din sudul SUA, din apropiere de frontiera mexicana.

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a anuntat ca o femeie suspecta de gripa porcina este tratata la Venetia, dar riscurile sunt insignifiante, informeaza La Repubblica

Este vorba de o femeie de 31 de ani, originara din Veneto, iar starea sanatatii sale nu este grava. Ea a sunat duminica seara la salvare cand avea febra foarte mare. Bolnava a marturisit ca s-a intors recent din San Diego, SUA, unde s-au raportat cazuri suspecte de gripa porcina.

Jean-Louis Zurcher, purtatorul de Cuvant al Departamentului de Sanatate Publica, din Elvetia, a confirmat luni ca cinci persoane sunt suspecte de gripa porcina. Se pare ca acestea s-au infectat in timpul unei calatorii in Mexic pe care au facut-o in aceasta vara.

Pacientii prezinta toate simptomele acestei boli, anunta Le Figaro.

Doi pacienti sunt tinuti sub observatie in Scotia dupa ce s-au intors recent din Mexic, anunta AFP.

Reuniune de urgenta a ministrilor UE

Ministrii sanatatii din tarile membre UE se vor reuni de urgenta cel mai probabil joi pentru a discuta despre amenintarea reprezentata de gripa porcina, a anuntat luni presedintia ceha a Uniunii, citata de AFP. Pana atunci insa, Bruxelles-ul a cerut evitarea deplasarilor in zonele afectate de gripa porcina.

Si in Romania ministerul Sanatatii Publice va demara o campanie publica de informare prin care cetatenii vor fi pusi la curent cu simptomele acestei boli si tratamentul necesar, a anuntat luni ministrul Ion Bazac.

Autoritatile din Mexic au anuntat, vineri, stare de alerta in toata tara, dupa ce autoritatile sanitare au semnalat izbucnirea unei epidemii de gripa porcina.

Potrivit specialistilor, virusul a suferit o mutatie si s-a transmis de la porc la om si de la om la om. Pana acum, gripa porcina a facut 690 de victime in Mexic dintre care 60 de morti, informeaza Reuters.

Dupa ce au fost semnalate cateva cazuri de imbolnavari si in Statele Unite, in Texas si California, Organizatia Mondiala a Sanatatii s-a declarat ingrijorata de aceasta situatie.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#gripa porcina, #gripa porcina Spania, #gripa porcina Europa, #gripa porcina simptome, #virus gripa porcina, #epidemie gripa porcina , #gripa porcina