Gripa porcina la Penitenciarul Poarta Alba

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 20:04
1456 citiri
Gripa porcina la Penitenciarul Poarta Alba
Foto: AFP

Doua femei incarcerate in Penitenciarul Poarta Alba, din judetul Constanta, au fost infectate cu virusul gripal A H1N1, fiind tinute de o saptamana in carantina in spitalul inchisorii, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al ANP, Johanna Popescu.

Primul caz s-a inregistrat pe 23 noiembrie, cand o femeie incarcerata la Poarta Alba a fost identificata cu simptomele specifice unei afectiuni respiratorii acute, trei zile mai tarziu fiind confirmata infectia cu virusul gripal A H1N1, dupa cum a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al ANP.

Ulterior, o alta detinuta, contact al primului caz confirmat, a fost internata in Penitenciarul Spital Poarta Alba, cu aceleasi simptome, specialistii in boli infectioase confirmand aparitia celui de-al doilea caz de infectie cu virus gripal AH1N1.

Reprezentantul ANP a precizat ca au fost identificati toti detinutii si angajatii care au intrat in contact cu pacientele, niciunul dintre ei neprezentand simptomele gripei porcine. De asemenea, au fost sporite masurile de dezinfectie a celulelor in care s-au aflat pacientele si au fost distribuite masti si manusi de protectie in penitenciar pentru prevenirea infectiei. Totodata, s-a format un grup operativ la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, format din specialistii Directiei Medicale, Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, Directia Reintegrare Sociala, medicii epidemiologi coordonatori zonali, medicii infectionisti si directorii penitenciarelor spitalelor.

"Mentionam faptul ca toate aceste masuri nu au afectat programul de lucru al personalului din sistemul penitenciar si nici prezentarea la instanta a persoanelor private de libertate, toate actiunile desfasurandu-se in conditii de siguranta epidemiologica, in conformitate cu recomandarile Ministerului Sanatatii si sub stricta supraveghere a medicului epidemiolog din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor", a mai spus purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#gripa porcina penitenciar, #gripa porcina Romania, #gripa porcina virus, #gripa porcina victime, #gripa porcina epidemie , #gripa porcina