Ziare.com

Gripa porcina va deveni pandemie, in toamna, avertizeaza expertii

de Anca Serghescu
Luni, 01 Iunie 2009, ora 17:55

   

Gripa porcina va deveni pandemie, in toamna, avertizeaza expertii
Gripa porcina va deveni pandemie in toamna si va ataca Marea Britanie, si nu numai, in septembrie sau octombrie, virusul devenind mai puternic pe masura ce se raspandeste.

Profesorul John Oxford, expert in virusologie, este convins ca gripa porcina va lua proportii de pandemie la toamna, odata cu intoarcerea copiilor la scoala, redeschiderea universitatilor si reintoarcearea oamenilor la munca, dupa concedii, relateaza The Telegraph. "Astfel, gripa porcina va avea oportunitatea de care va avea nevoie", a spus el.

El a avertizat ca pandemia va lovi inainte de aparitia unui vaccin, prognozata pentru octombrie - noiembrie. Chiar si acest vaccin nu va putea ajunge decat la 15% din populatie, a mai spus el.

Copiii, invinovatiti pentru raspandirea virusului

Potrivit expertului de la Universitatea din Londra, copiii ajuta la raspandirea virusului cel mai mult, ei fiind foarte sociabili si placandu-le sa se afle in contact strans cu colegii de joaca.

Potrivit lui Oxford, scenariile in care jumatate din populatie s-ar putea imbolnavi nu sunt doar pura inchipuire.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 738 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romania va fi atacata mai repede deoarece autoritatile se fac ca lucreaza

Calatorii ingnora autoritatile romane impotente si bolsevice si nu completeaza formularele "pe proprie raspundere" care in Romania nu au nici o valoare.
Iata unde s-a ajuns deoarece autoritatile au mimat ca sunt preocupate si au luat toate masurile pentru prevenire. Ministerul sanatatii si cel al transporturilor nu au gandit o procedura reala de aplicare a filtrului antigripa desi au asigurat ca au facut totul. Realitatea este alta iar masurile lor au fost doar formale si mincinoase.

Demisia ministrului sanatatii si al transporturilor este obligatorie

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor