In octombrie ne putem astepta la un nou val epidemic de gripa porcina

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 15:07
3111 citiri
In octombrie ne putem astepta la un nou val epidemic de gripa porcina

In a doua jumatate a lui 2010 ne putem astepta la un nou val epidemic de gripa porcina, afirma Alexandru Rafila, membru al Comitetului de coordonare pentru gripa noua.

"Nu am scapat de gripa noua. Trebuie sa avem un soi de alerta informata, adica noi trebuie sa fim pregatiti pentru o noua crestere a cazurilor de imbolnaviri, nu stiu daca in aceasta iarna sau la inceputul primaverii. Dar, probabil ca in a doua jumatate a anului, in octombrie sau noiembrie, este posibil un nou val epidemic", a declarat la Realitatea FM, Alexandru Rafila.

El a tinut sa precizeze ca numarul de cazuri de imbolnavire a mai scazut in ultima perioada.

"Dupa un numar de zile destul de important cand am avut in jur de 100 de cazuri pe zi, acum numarul de cazuri noi diagnosticate este in jur de 35. La acest lucru a contribuit si faptul ca peste un milion si jumatate de persoane s-au vaccinat impotriva virusului A/H1N1", spune dr. Alexandru Rafila.

Membrul comitetului de coordonare pentru gripa noua a mai afirmat ca este necesar ca oamenii sa se vaccineze in continuare.

Potrivit Ministerului Sanatatii in ultimele 24 de ore s-au inregistrat doar 35 de cazuri de imbolnavire cu virusul A/H1N1 la nivelul intregii tari.

"Este necesara continuarea vaccinarii in special la varsta adulta, pentru ca persoanele active apar in zone aglomerate si sunt cele care pot transmite sau pot primi boala", a mai spus medicul Alexandru Rafila.

Ministerul Sanatatii anunta ca, in ultimele 24 ore, 3 persoane infectate cu virusul gripal AH1N1 au murit din cauza ca sufereau si de afectiuni cronice.

De asemenea, au fost inregistrate 16 cazuri noi de gripa porcina, informeaza un comunicat al Ministerului Sanatatii remis Ziare.com.

Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in judetul Neamt, 3, urmat de judetul Mures, 2, judetul Buzau, 2, si in Bucuresti un caz.

Numarul total de cazuri confirmate pana in prezent este de 6931, din care 118 cu deces.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#nou val epidemic gripa, #gripa porcina Romania , #gripa porcina