Inca o scoala din Targoviste, inchisa din cauza gripei porcine

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 21:23
1309 citiri
Inca o scoala din Targoviste, inchisa din cauza gripei porcine

Scoala "Ioan Alexandru Bratescu Voinesti" din Targoviste a fost inchisa, timp de 7 zile, dupa ce a fost confirmat al doilea caz de imbolnavire cu gripa noua la un cadru didactic.

Mai mult, in judetul Vaslui trei elevi, un student, un cadru didactic si un medic au fost diagnosticati cu A/H1N1.

Dezinfectia la scoala "Ioan Alexandru Bratescu Voinesti" din Targoviste incepuse de la sfarsitul sapamanii trecute, cand a fost confirmat primul caz de gripa noua la o profesoara in varsta de 32 de ani. Luni, a fost confirmat un nou caz de imbolnavire, la un cadru didactic in varsta de 54 de ani.

"In cursul acestei zile (n.r. luni), Directia de Sanatate Publica Dambovita va dispune suspendarea temporara a cursurilor pentru scoala Ioan Alexandru Bratescu Voinesti", a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dambovita, Marinela Popa.

Si Colegiul National "Constantin Cantacuzino" din Targoviste a fost inchis, timp de sapte zile, la sfarsitul saptamanii trecute, ca urmare a confirmarii a patru cazuri de gripa A H1N1, la trei elevi din clase diferite si la un angajat din departamentul Administrativ.

De asemenea, la scoala din Niculesti au fost suspendate cursurile, saptamana trecuta, la doua clase, dupa ce un baiat din clasa a VIII-a a fost confirmat cu virusul nou.

In judetul Vaslui, au fost confirmate alte sapte cazuri de gripa cu tulpina A/H1N1, la trei elevi, un student, un cadru didactic, un medic si un angajat al Directiei Agricole. Cursurile scolare au fost suspendate pentru mai multe clase de la trei licee vasluiene, iar Grupul scolar Industrial "Stefan Procopiu" Vaslui ramane in continuare inchis, pana pe 23 noiembrie.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, printre cele sapte persoane confirmate cu gripa porcina se numara si un medic stabilit in Anglia, care a prezentat simptome de boala in timp ce se afla in vizita la parinti, in Barlad.

In judetul Vaslui au fost confirmate pana in acest moment 29 cazuri de gripa cu tulpina A/H1N1.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#scoala inchisa Targoviste, #gripa porcina Targoviste, #gripa porcina Vaslui, #pandemie gripa porcina , #gripa porcina