Nastase: Traian Basescu o sa zica "v-o trag eu, il pun pe Tanasescu!"

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 20:22
4615 citiri
Nastase: Traian Basescu o sa zica "v-o trag eu, il pun pe Tanasescu!"
Foto: Arhiva

Vorbind despre situatia actuala din tara si despre urmatoarea mutare a actualului presedinte, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a opinat: "Traian Basescu o sa zica "v-o trag eu, il pun pe Tanasescu!".

"Traian Basescu a vrut sa duca tara in haos, iar romanii trebuie sa stie ca daca nu il vor schimba, vor mai avea 5 ani de haos", a declarat Nastase la Antena 3.

Fostul premier a trecut in revista si evenimentul zilei de miercuri, faptul ca guvernul Croitoru nu a trecut de Parlament.

El l-a catalogat pe Croitoru ca fiind un "cruciat", un "pelerin", un "emisar pentru o cauza pierduta". De altfel, "dezbaterea de azi (miercuri, n.red.) a fost un fel de cenaclu literar", a mai spus el.

"Nimeni n-a luat in serios dezbaterea de astazi", a spus el, opinand ca Croitoru "nici nu si-a dorit foarte tare". "A avut o misiune temporara de indeplinit, ca misiunea sa de la Washington".

"Croitoru nu a existat in spatiul public pana acum, a venit sa sutina o echipa de dalmatieni, jumatate oameni politici, jumatate tehnocrati", a declarat Nastase, adaugand ca nu-l intereseaza subiectul.

Adrian Nastase a pus la indoiala si existenta apropiatelor alegeri la data fixata, din cauza valului de gripa porcina care a atacat Romania, el sustinand ca CCR ar putea considera ca alegerile nu mai sunt o prioritate in noile circumstante.

Legat de Curtea Constitutionala, in contextul deciziilor luate luate miercuri, Nastase a declarat ca aceasta a luat locul lui Traian Basescu, de arbitru.

Adrian Nastase a calificat ca fiind de neconceput "costurile politice si economice pe care le induce decizia lui Traian Basescu de a-si impune dorina dictatoriala si de a-si numara voturile". "Cea mai simpla solutie este sa-l inlocuim pe Traian Basescu, nu sa inlocuim guverne", a mai spus el.

El a catalogat campania presedintelui ca fiind "o golanie electorala care se cupleaza cu cheltuielie de 20 de milioane de euro, de 2 ori mai mult decat costul tuturor vaccinurilor" pentru gripa porcina.

Adrian Nastase a facut si previziuni legat de situatia economica din Romania, el spunand ca "probleme serioase vor aparea din ianuarie 2010".

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Adrian Nastase Guvern Romania, #a cazut Guvernul Croitoru, #Traian Basescu desemnare premier , #gripa porcina