Ziare.com

Niciun bolnav de gripa porcina din Romania nu primeste tratament in spital

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 13:50

   

Niciun bolnav de gripa porcina din Romania nu primeste tratament in spital
Potrivit bilantului zilnic efectuat de Centrul European de Prevenire a Bolilor (ECDC), Romania nu inregistreaza niciun bolnav de gripa A/H1N1 care sa primeasca tratament de specialitate in spital, fapt confirmat si de Ministerul Sanatatii.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, Romania nu figureaza in bilantul ECDC, acesta tinand cont doar de cazurile severe de gripa porcina. Cu toate acestea, Romania nu figureaza nici la sectiunea care evidentiaza numarul total de spitalizari din cauza virusul A/H1N1, nu doar la cea care monitorizeaza explicit internarile curente.

Cele mai multe cazuri de internari le are Franta, cu 203 spitalizari curente din 625 de la debutul pandemiei, cu 36 de cazuri sub tratament intensiv, Irlanda, cu 165 de spitalizari curente, dintr-un total de 665, dintre care 19 necesita terapie intensiva. Suedia are 51 de bolnavi internati in spital, dintr-un total de 241.

De altfel, doar Franta, Islanda, Irlanda, Elvetia, Olanda, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Portugalia, Slovacia si Finlanda figureaza ca avand cazuri de gripa A/H1N1 tratate in spital.

Bilantul ECDC este bazat pe informarile oficiale venite din partea ministerelor de sanatate ale statelor europene, constand in date afisate pe site-urile institutiilor sau in cele cuprinse in comunicatele acestora.

Numarul cazurilor de gripa porcina depistate in Romania a ajuns la 783, de miercuri, ora 17:00 si pana joi, ora 18:00 fiind confirmate inca 76 de cazuri de gripa cu virus AH1N1 pandemic, in 14 judete ale tarii, potrivit ultimului bilant al Ministerului Sanatatii.

Centrul de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile a informat ca, joi , intre orele 12.00 si 18.00 au mai fost confirmate inca 56 cazuri noi de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1, dupa ce, pana la ora 12:00 fusesera anuntate 20 de cazuri.
Sursa: rNews

Articol citit de 1623 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

date noi

Complet gresit.In Suedia saptamana trecuta au fost inregisrate oficial 647 de cazuri noi,68 sunt tratati in spital,trei persoane,dintre care doi copi au murit.Unul dintre copii nu suferea de nicio boala. Neoficial se speculeaza ca un numar de doua mii de oameni sunt bonlavi de gripa porcina. Asa ca lumea a dat buzna la vaccinare,peste doua milioane de oameni deja s-au vaccinat in ultimele trei saptamani.

 

mai sa fie !!!

lumea a dat buzna la vaccinare ... ha, ha, ha! te pomenesti ca se vor face cozi mai ceva decat cum erau la Alimentara cand se primea lapte sau carne pe timpul odiosului si a sinistrei!

pentru anastasia

Credeti sau nu, cam asa este la majoritatea dispensarelor locale. Sotul meu a fost cu copilul sa se vaccineze marti si a asteptat trei ore la coada. Joi cand am vrut eu sa ma vaccinez nu mai aveau vaccin la nici unul din dispensarele din sudul Stockholmului, asa ca asteptam saptamana viitoare sa vina urmatorul stoc.

bolnavi

Pai are cineva cutaj ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor