O eleva din Iasi a fost internata cu suspiciune de gripa porcina

Marti, 30 Iunie 2009, ora 15:06
732 citiri
O eleva din Iasi a fost internata cu suspiciune de gripa porcina

O eleva din Iasi, in varsta de 14 ani, a fost internata, marti dimineata, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, cu suspiciune de gripa porcina, dupa ce a intrat in contact cu cei doi elevi britanici diagnosticati, luni, cu noul virus gripal.

"Elevul a fost internat dupa ce a facut febra. Au fost prelevate probe biologice, iar rezultatele de la Bucuresti sunt asteptate in cursul zilei de miercuri", a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi, Vasile Cepoi.

Potrivit acestuia, in urma anchetei epidemiologice efectuate la Grupul Scolar "Ioan Holban", unde cei doi elevi britanici infectati au participat la activitati socio-educative, s-a stabilit ca 55 de persoane, din care 27 de elevi romani, au intrat in contact cu adolescentii din Marea Britanie.

"Au mai fost prelevate probe si de la ceilalti elevi britanici, cat si de la profesorii acestora, in total vorbim de 20 de persoane, care au venit in Romania alaturi de cei doi adolescenti diagnosticati cu noul virus gripal. Deocamdata, nu au fost semnalate alte cazuri. De la elevii romani si angajati ai grupului scolar vor fi prelevate probe daca apar noi cazuri", a mai spus directorul DSP Iasi.

Institutul Cantacuzino a confirmat, luni, doua cazuri de infestare cu noul virus grupal in cazul a doi elevi britanici care participa la un proiect social la Grupul Scolar "Ioan Holban" din Iasi. Grupul elevilor britanici a venit la Iasi la mijlocul saptamanii trecute, cei doi elevi prezentand simptome ale noului virus gripal in seara zilei de sambata. Pacientii se afla, in prezent, internati la Institutul de Boli Infectioase din Iasi, sub tratament antiretroviral, iar evolutia lor este favorabila.

Directia de Sanatate Publica si Institutul de Sanatate Publica Iasi au informat conducerea grupului scolar ca, timp de cinci zile, elevii care au intrat in contact cu adolescentii britanici vor fi monitorizati, in timp ce grupul elevilor britanici a fost izolat in caminul unde acestia au fost cazati, potrivit directorului scolii, Vasile Guzganu.

Primul caz de gripa A/H1N1 din Romania a fost confirmat pe 23 mai, fiind vorba de o femeie de 30 de ani, care a venit din SUA. Pana in prezent, au fost confirmate 28 de cazuri de gripa A/H1N1 in tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#gripa porcina, #gripa porcina Romania, #gripa porcina Iasi, #virus H1N1 gripa , #gripa porcina