O femeie din Olt a murit de gripa porcina, la trei zile dupa ginerele ei

Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 23:27
4280 citiri
O femeie din Olt a murit de gripa porcina, la trei zile dupa ginerele ei
Foto: Arhiva

O femeie in varsta de 42 de ani, din Caracal, a murit, duminica, din cauza gripei porcine, la trei zile dupa ce si ginerele ei, in varsta de 21 de ani, a murit din aceeasi cauza.

Potrivit directorul adjunct al DSP Olt, Marinela Madan, pacienta, Veronica Mazilu, de 42 de ani, din Caracal, a ajuns la spital pe 29 decembrie, impreuna cu ginerele sau in varsta de 21 de ani, ambii acuzand stari febrile, tuse seaca, dureri toracice si cefalee.

Initial, testul pentru depistarea virusului A/H1N1 efectuat femeii a fost negativ, iar al tanarului a fost pozitiv. Dupa ce boala s-a agravat, medicii au decis sa repete testul pentru femeie.

"La primul test, rezultatul femeii a fost negativ, iar al tanarului pozitiv. Cu toate acestea, am decis, impreuna cu colegii mei, sa le administram celor doi tratamentul specific cu Tamiflu, pentru ca aveau tablouri clinice identice. Evolutia starii lor de sanatate s-a agravat intr-un ritm alert.

Niciunul dintre cei doi pacienti nu sufereau de alte afectiuni. Tanarul a decedat joi, pe 7 ianuarie, iar soacra sa, din pacate, astazi (duminica n.red.)", a declarat Marinela Madan. Potrivit acesteia, luni va fi efectuat examenul anatomo-patologic, pentru a se stabili cu exactitate cauza mortii femeii.

Directorul adjunct al DSP Olt a mai spus ca, in urma anchetei epidemiologice efectuate de reprezentantii institutie, reiese ca infectarea nu s-a facut de la soacra la ginere si nici invers, cei doi avand insa o sursa de infectare comuna.

De la debutul pandemiei, in judetul Olt au fost inregistrate patru decese cauzate de gripa noua. Primele decese au fost inregistrate pe 4 si 5 ianuarie. Potrivit reprezentantilor DSP Olt, prima victima a virusului pandemic a fost o femeie de 69 de ani, din localitatea Plesoiu, iar cea de-a doua a fost un barbat de 54 de ani, din Sprancenata.

Cei doi sufereau, potrivit specialistilor, si de alte afectiuni, femeia avand diabet zaharat si hipertensiune arteriala, iar barbatul TBC, hepatita si cardiopatie. Pe 7 ianuarie a fost inregistrat decesul tanarului in varsta de 21 de ani, din Caracal, care nu avea alte afectiuni in afara celor provocate de virusul A/H1N1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#femeie moarta gripa porcina, #ginere mort gripa porcina , #gripa porcina