OMS s-a decis - nu mai numara cazurile de gripa porcina

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 14:18
1154 citiri
OMS s-a decis - nu mai numara cazurile de gripa porcina

Virusul gripei porcine a ajuns sa se imprastie atat de repede incat Organizatia Mondiala a Sanatatii nici nu mai poate numara cazurile.

Virusul gripei porcine se raspandeste cu o viteza nemaintalnita in cazul altor pandemii, relateaza Reuters, citand Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

In cazul altor pandemii, virusului ii lua mai bine de sase luni sa ajunga la amploarea cu care H1N1 se raspandea la mai putin de sase saptamani de cand fusese identificat.

In aceste conditii, a ajuns aproape imposibil pentru autoritatile din domeniul sanatatii si laboratoare sa puna la socoteala fiecare nou caz.

Pana acum, cei infectati au fost tratati cu antivirale precum Tamiflu (de la Roche Holding) si cu Relenza (de la GlaxoSmithKline). Multi, insa, si-au revenit fara a avea nevoie de tratament.

Pandemia nu poate fi oprita

Insa numarul celor infectati depaseste numai in SUA un milion de persoane, iar OMS spune ca pandemia nu poate fi oprita.

Numai in Marea Britanie au murit, pana joi, 29 de persoane, in urma contactarii virusului. Ministrul britani al Sanatatii, Andy Burnham, a declarat, luna aceasta, ca guvernul se asteapta, pana la sfarsitul lunii august, la peste 100.000 de noi cazuri zilnic.

Drept urmare, OMS nu va mai centraliza cazurile confirmate de infectare din fiecare tara, care, in urma ultimului bilant, din 6 iulie, ajungeau la aproape 95.000 de persoane, numarul celor decedati fiind de 429.

In schimb, organizatia va prezenta bilanturile din tarile in care virusul abia a patruns.

Deja 50 de guverne au comandat virusul contra H1N1 sau se afla in negocieri pentru obtinerea acestuia, indata ce va fi realizat.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#raspandire gripa porcina, #Organizatia Mondiala a Sanatatii, #OMS gripa porcina, #bilant gripa porcina, #H1N1 raspandire cazuri , #gripa porcina