Presa de azi: Pe urmele lui Ridzi - "Sexy buzoianca" Udrea, la mana PSD

Sambata, 25 Iulie 2009, ora 08:52
3642 citiri
Presa de azi: Pe urmele lui Ridzi - "Sexy buzoianca" Udrea, la mana PSD
Foto: Jurnalul National

Cum bine a prezis Udrea, urmatoarea intoxicata de "ciuma Ridzi", care a cuprins o intreaga Romanie, este tocmai ea. Iar daca pentru protectoarea Elenei Basescu PD-L s-a "tiganit in solidaritate" pana la o imagine proasta de gradul I, se pare ca nu acelasi lucru se va intampla si in cazul fostei consiliere de la Cotroceni.

Cel care a sugerat ca pedelistii nu vor mai merge pana in panzele albe si pentru Udrea a fost chiar presedintele Traian Basescu, care a criticat-o cu jumatate de gura, joi, pe ministrul Turismului pentru ca a platit, de mai multe ori, diurne pentru ziaristii care o insoteau in strainatate.

Similitudinile dintre Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea nu se opresc doar la PD-L si la tot ce inseamna doctrina inexistenta a partidului prezidential, la carmuirea a doua ministere infiintate special pentru ele si la stima pe care le-o poarta mezina presedintelui, Elena Basescu, ci si in justitie: "sexy buzoianca" Udrea a ajuns si ea la mana PSD, care s-a aliat cu PNL si a semnat pentru infiintarea comisiei de ancheta impotriva sefei de la Turism, scrie Cotidianul in editia de sambata.

Joi, Mircea Geoana declarase ca ar fi de acord cu aceasta comisie, dar ca partidul va decide intr-un for statutar cum va vota luni, in Camera Deputatilor, surse din conducerea partidului declarand ca, totusi, "presedintele partidului nu este foarte decis sa sustina o ancheta impotriva Elenei Udrea".

In timp ce Geoana nu este "foarte sigur", Marian Vanghelie este mult mai hotarat: "Elena Udrea stie sa faca bani cu sacosa. De vreo sase luni se pare ca s-a incurcat". Asadar, el a dat dispozitie tuturor deputatilor de Bucuresti sa semneze alaturi de PNL propunerea de infiintare a comisiei de ancheta, semnaturile fiind adunate inca de joi.

Frontul comun PSD-PNL impotriva Elenei Udrea a fost confirmat si de secretarul executiv Bucuresti, deputatul Aura Vasile, care a declarat ca "pe lista de semnaturi se afla si semnaturile deputatilor PSD de Bucuresti, plus semnatura lui Victor Surdu".

Liberalii au adunat astfel, impreuna cu PSD, fara sprijinul UDMR, semnaturile necesare pentru infiintarea comisiei de ancheta, pentru propunere semnand si deputati independenti din grupul minoritatilor.

PNL urma sa depuna, joi, la Camera Deputatilor propunerea si lista de semnaturi, dar s-a amanat acest lucru pana luni, cand va avea loc si sedinta Biroului Permanent. Dupa strangerea de semnaturi au inceput deja negocierile pentru componenta comisiei, sefia acesteia urmand sa ii revina prim-vicepresedintelui PNL, Ludovic Orban.

Intrebarile din cazul Ridzi se repeta, cu aproape aceleasi sume, si in cazul lui Udrea: cat au costat, pana la urma, perdele 'speciale' pe care si le-a agatat ministresa blonda de geamurile biroului - 8.000 de euro, cat spune ea, sau 75.000 de euro, cat spune presa, aceeasi presa care a remaniat-o pe Ridzi?

Ministrul PD-L al Turismului, Elena Udrea, si "Jurnalul National" isi disputa public suma prevazuta in bugetul ministerului pentru cumpararea de perdele. Jurnalistii sustin ca e vorba de 75.000 de euro, ministrul afirma ca sunt doar 8.000, comenteaza cei de la Gandul.

75.000 de euro pentru perdele, scrie "Jurnalul National", in editia de vineri, ca si-a prevazut fruntasa PD-L in bugetul pentru anul 2009. De cealalta parte, ministrul Turismului, Elena Udrea, spune ca e vorba doar de 8.000 de euro pentru aceleasi perdele.

Intr-un comunicat oficial semnat "Biroul de presa", postat pe pagina de Internet a institutiei conduse de Elena Udrea, se arata ca "afirmatiile vehiculate in mass-media conform carora Ministerul Turismului ar fi achizitionat perdele si jaluzele de aproximativ 100.000 de euro nu au nicio legatura cu situatia reala.

Astfel, Ministerul Turismului a achizitionat in anul 2009, pentru un numar de 50 de incaperi de la sediul situat in Bulevardul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucuresti, perdele si jaluzele in valoare de 34.010 lei".

In replica, "Jurnalul National" arata ca "restul banilor pot fi cheltuiti pana la finele anului":Fruntasa PD-L, fosta sefa a Cancelariei Prezidentiale, isi planificase in 2009, pentru perdele, conform sursei citate, suma de 67.500 de euro, cuprinsa in bugetul de 14 milioane de euro al ministerului - care a fost special creat pentru domnia sa, in luna decembrie a anului trecut.

Front comun Geoana - Antonescu. Dupa Orban, si Geoana ar vrea s-o caute la acte pe Elena Udrea, titreaza Gardianul, nu fara sa-si manifeste entuzsiamul: "Se strange latul in jurul Elenei Udrea! Social-democratii au anuntat, vineri, ca se alatura liberalilor in demersul acestora de a initia procedurile pentru constituirea unei comisii de ancheta in cazul ministrului turismului.

"Ii vom sprijini in aflarea adevarului despre indiferent ce demnitar din Romania care doreste sa breveteze sau sa aplice brevetul Ridzi pentru sifonarea banului public", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana, adaugand ca ca pesedistii vor lua "aceasta decizie intr-un for statutar al PSD, sambata dimineata".

Liderul PSD a afirmat ca fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi si "alte doamne ministru" au brevetat o "adevarata reteta de sifonare a banului public", iar in aceste cazuri "trebuie facuta lumina pana la capat, indiferent de consecinte si de numele persoanelor implicate".

Geoana a mai declarat ca PSD ii va sprijini pe liberali pentru constituirea unei comisii de ancheta in cazul ministrului turismului. "Ii vom sprijini in aflarea adevarului despre indiferent ce demnitar din Romania care doreste sa breveteze sau sa aplice brevetul Ridzi pentru sifonarea banului public", a sustinut presedintele PSD.

Tot la initiativa liberalilor a fost constituita si comisia parlamentara de ancheta in cazul fostului ministru Monica Iacob-Ridzi, comisie care a propus inceperea urmaririi penale impotriva acesteia in legatura cu modul in care au fost organizate manifestarile de Ziua Tineretului.

Declaratiile liderului PSD vin la numai o zi dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca liberalii vor initia demersurile parlamentare pentru constituirea unei comisii de ancheta in cazul ministrului turismului. Liberalii s-au declarat chiar pregatiti sa-si asume presedintia unei eventuale comisii parlamentare de ancheta, avand si o sugestie in acest sens: Ludovic Orban. Aceasta ar fi a doua comisie parlamentara, dupa cea care il verifica pe Nicolae Nemirschi, initiata dupa articole din ziarul nostru.

Atacata pe flancuri, Udrea nu a ramas impasibila, insa a respins loviturile cu o neobisnuita timiditate: a catalogat demersul adversarilor politici drept o "mascarada politica" si, asemeni "Presedintelui ei", a mai spus ca ar trebui infiintata cate o comisie de ancheta pentru sutele de milioane de euro cheltuite de fiecare ministru liberal al Cabinetului Tariceanu.

La fel ca fosta colega de Guvern, blonda de la Turism a declarat ca nu stie ce vor sa ancheteze liberalii, afirmand ca toate activitatile MT au fost publicate pe site-ul MT. Ministrul Turismului a anuntat ca va solicita infiintarea unei comisii de ancheta pentru fiecare ministru liberal pentru a justifica cum a cheltuit banii publici.

"Cred ca fiecare ministru PNL ar trebui sa fie anchetat si nu ma refer la cheltuirea a trei milioane de euro, ci la sute de milioane. Ca exemplu, fostul ministru al sanatatii a cheltuit 60 de milioane de euro pentru costuri operationale in campania de informare privind sanatatea populatiei. Actualul ministru al sanatatii, pentru informarea cu privire la gripa porcina nu a cheltuit niciun ban", a spus Elena Udrea.

Si Jurnalul national scoate in fata ca PSD sustine PNL in cazul blondei de la Turism, dupa ce presedintele Mircea Geoana a anuntat ca sustine initiativa PNL si a subliniat ca trebui demarate procedurile pentru infiintarea comisiei de ancheta parlamentara in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, caz pe care l-a catalogat drept "similar cazului Ridzi".

"Ar trebui inceputa o astfel de comisie parlamentara de an-cheta si in cazul doam-nei ministru Elena Udrea. Simptomul Ridzi pare sa existe si in cazul Ministerului Turismului", a apreciat Geoana, adaugand ca nu vede de ce ar trebui ca la si-tu-a-tii similare sa se aplice modele diferit. Totodata, departamentul de comunicare al MT a transmis presei un comunicat referitor la afirmatiile liderului liberal Crin Antonescu, nici sustinatorii lui Udrea nu au intarziat sa apara:

"Crin Antonescu si PNL sunt in campanie electorala pentru alegerile prezidentiale din aceasta toamna. Neavand un proiect serios pentru functia de sef al statului, Crin Antonescu incearca sa se remarce printr-o mascarada politica", se precizeaza in comunicat.

Sustinatorii lui Udrea nu au intarziat sa apara: Deputatul PD-L Gelu Visan a declarat ca nu e de acord cu infiintarea unei comisii de ancheta in cazul Udrea "numai ca sa ne dam in spectacol", asa cum au facut liberalii si pesedistii care au oprit activitatea comisiei Ridzi. La randul sau, deputatul PD-L Sever Voinescu spune ca infiintarea unei comisii de ancheta este un mod de a face vedete mai mult decat in mod obisnuit. El asteapta sa vada mai intai obiectivele comisiei pentru a se pu-tea pronunta. "Nu mai cred in comisii de principiu. Am plecat cu un gust amar", a mai spus Voinescu, fost membru al co-mi-siei Ridzi, ca si Gelu Visan.

Lucia Moraiu, fost secretar de stat in Ministerul Turismului in mandatul PNL, a sarit si ea imediat in apararea actualei sefe de la Turism. "Si in mandatul meu au existat actiuni de promovare in strainatate. Daca vrea cineva sa verifie ceva la Ministerul Turismului, ar trebui sa inceapa cu mine", a declarat ieri Lucia Morariu.

Elena Udrea ocupa prima pagina si in Evenimentul Zilei, cu titlul "PSD negociaza capul Elenei Udrea" - social-democratii au semnat pentru anchetarea ministrului Turismului, insa ei ar putea renunta daca PD-L le va oferi functiile dorite, in timp ce UDMR a refuzat sa se alature demersului PNL.

Singura necunoscuta ramane daca PSD va merge cu ancheta pana la capat, adica va solicita urmarirea penala sau, pe parcurs, pentru a nu-l enerva pe Traian Basescu, isi va dilua acuzatiile, gand care il sperie pe Ludovic Orban, prim-vice presedinte al PNL, cel care a fost propus pentru conducerea comisiei anti-Udrea: "Sentimentul meu este ca PSD ne va trage teapa, pentru ca Udrea are o influenta puternica in acest partid".

Temerea lui Orban nu este nefondata, potrivit unor surse social-democrate, care au dezvaluit ca in PSD, opiniile privind "executarea" Elenei Udrea sunt impartite: unii se tem ca, daca "se va forta nota", Traian Basescu se va enerva foarte tare si va scoate PSD de la guvernare. Din acest motiv, sustin unii lideri ai partidului, nu se va forta nota in cazul Elenei Udrea.

Intre timp, se vor purta negocieri pentru renuntarea la acest demers, PSD urmand sa ceara in schimb satisfacerea anumitor pretentii, neonorate pana acum de PD-L (numirea lui Enache Jiru in conducerea CEC sau a Maiei Teodoriu - secretar de stat la Justitie).

Tabara din PSD care vrea anchetarea lui Udrea este formata din Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea si de vicepresedintele Radu Moldovan, potrivit caruia Udrea "trebuie sa fie tratata ca si cealalta favorita a familiei Basescu, Monica Iacob Ridzi".

De partea cealalta se situeaza cei care considera ca anchetarea Elenei Udrea nu e benefica pentru relatiile din coalitie. Altii, in special ministrii PSD, se feresc sa se pronunte cu privire la infiintarea comisiei. "Imi doresc ca niciun ministru sa nu ajunga in situatia de a fi anchetat", si-a exprimat speranta ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, in timp ce ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a refuzat sa comenteze despre "colega" Udrea: "Nu pot comenta. E colega mea de guvern".

Pesedistii ar controla-o si pe Udrea, scriu si cei de la Ziua: social-democratii s-au raliat propunerii liberalilor de a constitui o comisie parlamentara de ancheta pentru cercetarea modului in care Elena Udrea a cheltuit banii Ministerului Turismului.

Neoficial, pesedistii si liberalii s-au inteles deja asupra sefiei comisiei, aceasta fiind incredintata lui Ludovic Orban. Intrebat daca este de acord cu propunerea liberalilor de infiintare a unei comisii de ancheta, liderul pesedist Mircea Geoana a spus: "Probabil ca da, dar vom lua aceasta decizie intr-un for statutar, sambata dimineata. Ii vom sprijini in aflarea adevarului despre indiferent ce demnitar din Romania care doreste sa aplice brevetul Ridzi pentru sifonarea banului public".

Presedintele liberal Crin Antonescu a declarat miercuri ca liberalii au decis sa initieze demersuri parla-mentare pentru infiintarea unei comisii de ancheta, condusa de Ludovic Orban. Varianta unei comisii sub sefia fostului ministru al Transporturilor ar fi fost acceptata si de pesedisti, conform unor surse social-democrate, confirmate de liberali.

Daca Udrea nu s-a inselat cand a spus ca ii va urma lui Ridzi, se pare ca nici strategul PSD, Viorel Hrebenciuc, nu s-a inselat cand a avertizat-o pe "sexy buzoianca" ca ar cam trebui sa se apuce de turism ecumenic de care PD-L va avea nevoie in campanie electorala, referindu-se explicit la imaginea innoroita a partidului prezidential: "Ii recomand doamnei Elena Udrea, sexy buzoianca, o apropiata a domnului presedinte Traian Basescu, sa se ocupe de turismul ecumenic de care PD-L va avea nevoie in campanie electorala".

"Unul intra, altul iese din istorie. Asta este", a fost replica lui Udrea, afirmatie care naste reale controverse. Se referea fosta consiliera de la Cotroceni ca Hrebenciuc iese din istorie si ca ea intra prin perdelele de 75.000 de euro sau ca Hrebenciuc intra in istorie cu "sexy buzoianca" si ea piere pe limba lui EBa?

La dezlegarea misterului va ajuta Biroul Permanent de Conducere al PSD, care se intruneste, sambata, ca sa decida pozitia partidului in privinta infiintarii comisiei parlamentare de ancheta impotriva ministrului Turismului, Elena Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Udrea ancheta Ridzi, #Udrea sexy buzoianca, #perdele Elena Udrea, #Udrea ancheta Ministerul Turismului, #contracte Eurosport , #gripa porcina