Profesor englez aflat in vizita la Sibiu, confirmat cu gripa porcina

Sambata, 31 Octombrie 2009, ora 14:13

   

Un profesor englez care a venit la Sibiu intr-un program de parteneriat cu Liceul Energetic din oras a fost confirmat cu virusul AH1N1, iar acum este izolat in camera de hotel, unde ii este administrat tratament, a declarat directorul DSP Sibiu, Ioan Manitiu.

Cetateanul englez a ajuns, marti seara, la Spitalui Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu, cu simptome de gripa porcina, iar dupa examenele medicale virusul a fost confirmat.

"In prezent, el este izolat in locul de cazare si i se administreaza tratament", a confirmat directorul Directiei de Sanatate Publica Sibiu. Ioan Manitiu a adaugat ca restul delegatiei de profesori din Anglia, cat si cei romani care au intrat in contact cu bolnavul nu prezinta, deocamdata, niciun simptom de imbolnavire cu virusul AH1N1, dar sunt tinuti sub observare.

Inainte sa ajunga la spital, profesorul a vizitat alte doua unitati de invatamant din Sibiu, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Terezianum" si scoala Generala nr. 21.
Acesta este cel de-al saptelea caz de gripa porcina confirmat la Sibiu.


Sursa: rNews

Articol citit de 979 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Merkola
rank 1
nu avem focare in tara, virusul e de import
Ar trebui mai mult discernamant atunci cand se arunca stiri precum ca gripa AH1N1 ar aparea din senin in comunitatile locale din Romania. Acum s-a demonstrat clar de unde a aparat virusul in tara, probabil ca la fel a fost si in cazurile aparute in scoala din Iasi; cele aparute in scoala din Bucuresti deja s-a confirmat ca virusul a fost adus tot din "import". Cu alte cuvinte, nu avem focare in tara, virusul e de import. Izolarea indivizilor la primele semne de imbolnavire si carantina ar trebui sa stopeze raspandirea in masa a virusului, care oricum are o contagiozitate sub 30%.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor