Un copil de 11 ani din Anglia, depistat cu gripa porcina la Sibiu

Sambata, 01 August 2009, ora 15:39

   

Un copil de 11 ani din Anglia, depistat cu gripa porcina la Sibiu
Un nou caz de gripa porcina a fost depistat la Sibiu, la un baietel de 11 ani care a venit din Anglia, la bunici, acesta fiind internat in la sectia de boli infectioase a Spitalului Clinic de Pediatrie, unde este supus tratamentului specific antiviral, a anuntat Prefectura Sibiu.

"Centrul pentru prevenirea si controlul bolilor transmisibile din Bucuresti a confirmat existenta virusului AH1N1, in probele trimise de la Sibiu, recoltate de la un baietel de 11 ani, venit din Anglia, in vacanta la bunici.

Pacientul a fost prezentat medicilor si a fost internat cu suspiciunea de imbolnavire cu noua gripa. Tot ieri, probele au fost trimise spre analiza la Bucuresti, fiind identificati si contactii din familie, respectiv 4 adulti si 2 copii", se arata in comunicatul Prefecturii.

Acesta este cel de-al doilea caz de gripa porcina depistat la Sibiu in ultimele doua saptamani, primul fiind al unei tinere de 19 ani care s-a intors din Turcia.


Sursa: rNews

Articol citit de 835 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
TOT EU
rank 1
Interdictie
Foarte multe cazuri de gripa porcina cu provenienti din anglia sunt depistati in foarte multe locuri ale lumii , sa ne amintim de englezii depistati si in China .Pentru intimpinarea acestor situatii se cer masuri radicale de felul urmator : acesti plimbareti , turisti ce cutreiera lumea in special englezi sa nu poata intra pe teritoriul Romaniei daca nu vin cu un certificat de sanatate.Motivul ca Anglia este cunoscuta cu cele m-ai multe cazuri de astfel de gripa din europa .
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor