Ziare.com

Un spaniol suspect de gripa porcina, internat la Bistrita

Joi, 11 Iunie 2009, ora 10:51

   

Un spaniol suspect de gripa porcina, internat la Bistrita
Un tanar spaniol s-a prezentat, miercuri noaptea, la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud cu simptome de gripa, iar medicii l-au internat de urgenta la Sectia de Boli Infectioase de teama sa fi contactat virusul noii gripe, insa joi dimineata s-a dovedit ca tanarul avea o simpla raceala.

Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, Doina Petri, a relatat, joi, ca barbatul a fost adus la spital de persoanele la care acesta a venit in vizita, dupa ce tanarul s-a simtit rau, a inceput sa aiba febra si sa tuseasca.

O ambulanta, al carui echipaj a fost echipat cu masti de protectie, l-a transferat de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU), la Sectia de Boli Infectioase unde a fost internat si unde i s-au facut imediat analizele.

Medicii au aflat ca pacientul a venit in tara noastra in 4 iunie a.c., asa incat probabilitatea sa fie purtator al virusului era foarte mica, deoarece perioada de incubatie a trecut.

"Nici macar nu are gripa. E o simpla infectie a calilor respiratorii acute si o angina. In plus, in zona din care vine el nu a fost inregistrat nici un caz de gripa porcina ", a declarat Doina Petri.

Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud a amenajat doua saloane a cate sase paturi fiecare la Sectia de Boli Infectioase pentru izolarea bolnavilor suspecti de gripa porcina.

Conducerea Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud a decis ca in unul din saloane sa fie internate persoanele suspecte ca au aceasta boala, iar in celalalt cele cu boala confirmata. Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud e singurul din judet care are sectie de boli infectioase cu un numar total de 60 de paturi si trei medici specialisti.

Sursa: rNews

Articol citit de 848 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor