Vaccinarea copiilor ar putea incepe luna viitoare

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 22:21
2046 citiri
Vaccinarea copiilor ar putea incepe luna viitoare

Imunizarea contra gripei porcine a copiilor intre 6 si 16 ani va incepe in februarie, daca vaccinul pentru aceste categorii de varsta, fabricat de Institutul "Cantacuzino", va fi aprobat de Agentia Nationala a Medicamentului, a anuntat, miercuri, Ministerul Sanatatii.

"Institutul National de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino, producatorul vaccinului deruleaza in prezent testele clinice pentru aceste categorii de varsta. Campania de vaccinare in scoli va fi organizata impreuna cu Ministerul Educatiei, cele doua institutii colaborand la desfasurarea tuturor campaniilor de vaccinare realizate in Programul National de imunizare.

La fel ca si in cazul vaccinarii persoanelor adulte, vaccinarea scolarilor si a celor din gradinite nu este obligatorie. Parintii vor fi consultati, solicitandu-se acordul in vederea vaccinarii", mai spun reprezentantii ministerului.

Aproape 450 de elevi de peste 16 ani dintre cei aproximativ 60.000 care invata in liceele bucurestene s-au vaccinat, in mai putin de doua luni, impotriva gripei porcine, arata datele Directiei de Sanatate Publica (DSP) din Capitala.

"Din statisticile pe care le avem la acest moment rezulta ca au fost vaccinati 443 de elevi cu varste peste 16 ani, iar campania continua. Imunizarea impotriva virusului A/H1N1 se deruleaza dupa standardele oricarei campanii de acest tip, respectiv parintii elevilor minori au fost informati privind vaccinarea si li s-a cerut sa completeze o declaratie prin care sa-si exprime acordul sau dezacordul in acest sens. Vaccinarea se face in cabinetele medicale scolare", au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii DSP din Bucuresti.

Numarul romanilor care s-au imunizat impotriva virusului pandemic a crescut in ultima saptamana in Capitala, numai weekendul trecut fiind imunizati, la patru dintre cele 22 de centre deschise in acest scop, peste 13.000 de bucuresteni.

Pana in prezent, in Romania au fost vaccinate 516.905 de persoane impotriva virusului pandemic, potrivit Ministerului Sanatatii. Dintre acestea, peste 300.000 au fost vaccinate in perioada 4-10 ianuarie 2010, nefiind inregistrate reactii adverse importante la imunizare, spun reprezentantii ministerului.

Autoritatile recomanda vaccinarea ca fiind cel mai eficient mijloc de prevenire a infectarii. Medicii de familie sunt obligati sa vaccineze contra gripei porcine fiecare persoana care ii solicita, in caz contrar ei fiind sanctionati de Ministerul Sanatatii, potrivit secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel, care a precizat ca vaccinul nu are efecte adverse semnificative.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#vaccin gripa porcina, #imunizare copii 6 16 ani, #vaccinare copii, #simptome gripa porcina , #gripa porcina
Comentarii
Poza sorin ardeleanu
sorin ardeleanu
rank 2
potrivit secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel, care a precizat ca vaccinul nu are efecte adverse semnificative.
Poza gelu___
gelu___
rank 1
Vaccinarea copiilor ar putea incepe luna viitoare. N-ar fi mai bine sa inceapa cu parlamentarii?