Virusul gripei porcine se extinde in Europa, autoritatile inchid scoli

Sambata, 30 Mai 2009, ora 10:15
1365 citiri
Virusul gripei porcine se extinde in Europa, autoritatile inchid scoli
Foto: Metro

Virusul gripei porcine se extinde, mai ales in Europa, unde au fost inchise scoli, printre care prestigiosul colegiu britanic Eton, in timp ce numarul deceselor creste in Mexic, tara din care a pornit epidemia.

Virusul A(H1N1) a contaminat 15.510 persoane din 53 de tari si a provocat 99 decese, potrivit bilantului anuntat vineri de OMS, inregistrandu-se 2.112 noi cazuri si patru decese de miercuri, relateaza AFP.

Majoritatea cazurilor noi s-au inregistrat in Statele Unite, unde sunt 8.975 cazuri si 15 decese.

In Europa, autoritatile medicale belgiene au decis inchiderea unei scoli primare din suburbia Bruxelles-ului, dupa confirmarea unui caz de gripa porcina, fiind vorba desprer un elev de 10 ani care revenise din SUA. Acelasi scenariu si la colegiul britanic Eton, care va fi inchis timp de o saptamana, dupa ce un elev a contractat virusul.

Decizia Eton intervine in conditiile in care Marea Britanie are acum 203 cazuri confirmate, dupa descoperirea a 17 noi cazuri joi.

In Franta, virusul a atins o americanca de 54 de ani care pregatea vizita lui Barack Obama pentru marcarea a 65 de ani de la Debarcarea din Normandia. ea fiind al 26-lea caz confirmat in aceasta tara. Trei noi cazuri au fost depistate in Elvetia, numarul total ajungand la opt.

In Canada, un al doilea caz s-a inregistrat in Marele Nord canadian, in teritoriul autonom inuit Nunavut. Autoritatile au anuntat ca sunt 218 noi cazuri, numarul total ajungand la 1.336 in aceasta tara, unde doua persoane au murit de la declansarea epidemiei.

Brazilia are acum 15 cazuri. In Mexic, numarul oficial al deceselor a ajuns la 97, iar numarul bolnavilor la 4.932. Totusi, curba propagarii bolii este descendenta, au spus autoritatile.

Ca semn al acestei tendinte, autoritatile cubaneze au anuntat vineri reluarea legaturilor aeriene cu Mexicul, suspendate in urma cu o luna, decizie care tensionase relatiile bilaterale.

China a anuntat un prim caz confirmat de contaminare locala, in sud. Cele 14 cazuri precedente vizau persoane recent venite din strainatate.

Ungaria, Estonia si Bolivia au anuntat vineri primele lor cazuri confirmate, iar Venezuela a facut acelasi lucru joi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#virus gripa porcina, #gripa porcina Europa , #gripa porcina