Vom trai sub amenintarea gripei porcine pana in 2011

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 10:01
2712 citiri
Vom trai sub amenintarea gripei porcine pana in 2011

Raspandirea virusului de gripa porcina a alertat intregul sistem medical, iar autoritatile din Romania sustin ca acesta face ravagii daca nu se respecta regulile de igiena si va afecta intreaga lumea pana in 2011, in valuri diferite.

Prof. dr Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a anuntat ca virusul pandemic va afecta intreaga lume pana in 2011 si va inregistra patru valuri diferite, iar Romania se afla, in prezent, in al doilea val de gripa pandemica, informeaza Adevarul

Autoritatile avertizeaza populatia ca virusul A(H1N1) poate face ravagii daca nu respecta regulile de igiena si viteza de raspandire a virsului pandemic este foarte mare daca doar in trei zile numarul imbolnavirilor a ajuns la aproape o suta.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au luat primele masuri antigripa si au impartit masti de protectie si manusi chirugicale, mai ales la trecerile de frontiera unde angajatii sunt expusi in mod direct acestui virus.

"Nu am primit nicio dispozitie din partea Ministerului Sanatatii, asa ca noi, din proprie initiativa, am distribuit cate 250 de masti de protectie si manusi chirurgicale pentru angajatii din Vama Halmeu", a spus Dorel Coica, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Satu Mare. Coica a adaugat ca, de astazi, va fi detasat la frontiera si un asistent medical pentru trierea epidemiologica a persoanelor care trec prin vama.

Vamesii si politistii sunt speriati de posibilitatea contractarii virusului pandemic, insa cei care practica micul trafic de frontier nu pareau insa ingrijorati de posibilitatea contractarii virusului gripal. Persoanele care au simptome de gripa sa se prezinte de urgenta la medicul de familie.

"Este foarte important ca oamenii sa inteleaga ca doar asa putem tine sub control acest virus", a declarat prof. dr Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Simptomele infectiei cu virusul gripal A(H1N1) sunt asemanatoare cu cele ale virozelor respiratorii, adica rinoree, jena in gat, febra de peste 37 grade, stare generala proasta.

Persoanele care au fost diagnosticate cu gripa porcina si nu s-au izolat la domiciliu pot fi pasibile chiar si de inchisoare de pana la doi ani, considerandu-se ca au raspandit in mod voluntar virusul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gripa porcina Romania 2011, #raspandire pandemica virus gripal , #gripa porcina