Patru grupari specializate in furturi din locuinte, sparte de politie. Sapte persoane au fost arestate preventiv

Luni, 29 Martie 2021, ora 16:45
2075 citiri
Patru grupari specializate in furturi din locuinte, sparte de politie. Sapte persoane au fost arestate preventiv
Hotii au dat mai multe spargeri FOTO Pixabay.com

Politistii din Galati au identificat, intr-un interval de doua saptamani, patru grupari specializate in furturi din locuinte, suspectii obisnuind sa forteze ferestrele pentru a intra in case.

Doua astfel de grupuri au fost prinse in flagrant, imediat dupa comiterea faptelor. In total, sapte persoane au fost arestate preventiv, alte doua fiind cercetate sub control judiciar.

De la inceputul anului, in municipiul Galati au fost inregistrate mai multe furturi din locuinte, hotii fortand ferestrele pentru a intra in case.

"In vederea identificarii persoanelor care au comis aceste fapte, la nivelul politiei galatene, a fost constituita o echipa formata din politisti ai Biroului Investigatii Criminale, ai sectiilor de politie 1, 2 si 3, precum si ai Sectiei 1 Politie Rurala Galati, care, intr-o perioada de aproximativ doua saptamani, au reusit probarea activitatii infractionale si depistarea a patru grupuri infractionale, avand modul de operare mai sus mentionat, doua dintre acestea fiind surprinse in flagrant, chiar dupa comiterea faptelor", transmite IPJ Galati.

In cadrul activitatilor desfasurate, au fost puse in executare 10 mandate de perchezitie domiciliara, la care au participat luptatori din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale si politisti ai Serviciului Criminalistic, ocazie cu care au fost gasite si ridicate mai multe bunuri si valori susceptibile a proveni din furturi din locuinte.

Primii identificati de politisti au fost doi barbati, de 48 si 25 de ani, ambii din municipiul Galati, banuiti ca, in 3 si 19 februarie, ar fi patruns in doua locuinte de unde ar fi sustras mai multe bijuterii si ceasuri de mana, creand un prejudiciu de aproximativ 28.000 de lei.

In 8 martie, politistii au identificat alti doi tineri, de 17 si 19 ani, din municipiul Galati, despre care se presupune ca, in noaptea de 16/17 februarie, au intrat intr-un imobil situat pe strada Mihai Eminescu, de unde ar fi sustras bunuri si bijuterii in valoare de 13.000 de lei.

"In baza datelor si informatiilor obtinute ca urmare a activitatilor investigative si avand suportul de specialitate al Biroului Operatiuni Speciale, in seara zilei de 11 martie, politistii au organizat un flagrant in urma caruia au surprins doi barbati, de 28 si 34 de ani, imediat dupa ce ar fi sustras, dintr-un apartament al unui bloc situat pe Bulevardul Dunarea, mai multe bijuterii din aur. Asupra celor doi au fost gasite bunurile sustrase, precum si instrumente care ar fi fost folosite pentru fortarea ferestrelor cu tamplarie termopan.

Lupte ca in filme intre hotii de lemne si politisti, intr-o localitate din judetul Neamt. S-au tras 16 focuri de arma

Ulterior flagrantului, s-a stabilit ca cei doi ar fi prezumtivii autori ai unui alt furt din locuinta, savarsit in data de 17.12.2020, in comuna Vanatori, cand acestia ar fi sustras 2.000 de lei si bijuterii din aur, prejudiciul total fiind de 3.500 de lei", arata Politia Galati.

Totodata, a fost identificata o tanara, din municipiul Galati, banuita ca ar fi comercializat o parte din bunurile sustrase, aceasta fiind cercetata pentru tainuire.

Tot in flagrant au fost prinsi, in 23 martie, dupa comiterea unei tentative de furt dintr-o locuinta de pe strada Fagului, trei tineri, cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, toti din municipiul Tecuci.

Andreea Marin, despre drama prin care trece dupa ce hotii i-au intrat in casa: Iubitul meu are pistol. Am schimbat usile. Trebuie sa te poti apara

Cercetarile au aratat ca, in aceeasi zi, cei trei ar fi sustras, dintr-un imobil de pe strada Lebedei, un laptop, patru telefoane mobile, trei ceasuri de mana, bijuterii din aur si suma de 400 de lei.

VIDEO Hot filmat cum isi dezinfecteaza mainile si isi face cruce in biserica, inainte de a fura banii din cutia milei

Odata cu prinderea acestor persoane, a fost recuperata si o parte din bunurile sustrase.

Sapte dintre suspecti au primit mandate de arestare preventiva, pentru 30 de zile, iar fata de doi dintre acestia a fost dispusa masura preventiva a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetarile sunt continuate de politisti, atat pentru administrarea probatoriului necesar, cat si pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
#hoti, #Galati, #politie , #hoti