Pacient plimbat sute de kilometri intre spitale cu 3 gloante in el. Pintea face ancheta: E inadmisibil!

Luni, 16 Aprilie 2018, ora 14:52
4409 citiri
Pacient plimbat sute de kilometri intre spitale cu 3 gloante in el. Pintea face ancheta: E inadmisibil!
Foto: Arhiva Ziare.com

Un barbat de 31 ani din Republica Moldova a fost gasit impuscat, sambata dimineata, pe un camp din localitatea Cepari din Bistrita. Acesta a fost plimbat 250 de kilometri, intre spitale, cu trei gloante in el, iar in cele din urma a fost operat la Bistrita.

Despre aceasta situatie a fost chestionata luni Sorina Pintea, iar ministrul Sanatatii spune ca a demarat o ancheta, impreuna cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta condus de Raed Arafat.

"Am aflat ieri de situatie si am dispus inca de ieri o ancheta, impreuna cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Este un lucru inadmisibil sa plimbi intre doua spitale un om cu trei plagi impuscate!", a spus Pintea, la iesirea de la discutiile cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, transmite Agerpres.

Potrivit acesteia, ancheta va stabili exact ce s-a intamplat acolo.

Filmul de sambata: Cum a fost plimbat intre spitale un om cu 3 gloante in el

Sambata dimineata, un basarabean de 31 de ani a fost impuscat de un conational de nu mai putin de 6 ori. Acesta a fost gasit pe un camp de un agricultor si a ajuns la spital cu plagi in zona gatului, a toracelui, a umarului drept si a bratului stang. Trei dintre gloante au ramas in trupul barbatului, fiind nevoie de inlaturarea lor chirurgicala, informeaza Bistriteanul.

La prima evaluare CT la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, s-a ridicat suspiciunea unei leziuni vasculare importante (a unei leziuni de artera brahiala). Din acest motiv, s-a solicitat o evaluare de specialitate la Clinica de Chirurgie Vasculara Cluj-Napoca, unde pacientul a fost transportat in cursul zilei de sambata.

Analizand starea pacientului, medicii clujeni au stabilit ca nu este vorba despre o leziune vasculara, astfel ca au retrimis pacientul la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita.

Aici a fost operat de o echipa medico-chirurgicala pluridisciplinara. Din corpul pacientului au fost extrase trei proiectile, din leziunile cervicala, toracica si a bratului stang si i-au fost toaletate celelalte plagi.

Nu au intervenit complicatii, iar evolutia post-operatorie este favorabila, pacientul fiind internat la Sectia Anestezie Terapie Intensiva, sub supraveghere si tratament.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#basarbean impuscat bistrita plimbat spitale, #Pintea Arafat ancheta basarabean impuscat Bistrita , #impuscaturi