Incendiu in Bamboo: 20 de audieri la Politie. Administratorul clubului e internat si nu s-a putut duce

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 20:22
2656 citiri
Incendiu in Bamboo: 20 de audieri la Politie. Administratorul clubului e internat si nu s-a putut duce
Foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

20 de persoane au fost audiate, sambata, la Politia Capitalei, in dosarul penal deschis in urma incendiului din clubul Bamboo.

Dumitru Badragan, avocatul administratorului clubului Bamboo, a declarat ca l-a vizitat pe clientul sau la Spitalul Floreasca, unde se afla internat, iar, cel mai probabil, acesta va fi audiat in cursul zilei de duminica la Politia Capitalei in dosarul de distrugere din culpa.

Pentru ziua de sambata, audierile s-au incheiat, urmand sa fie reluate duminica dimineata, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro.

"Eu am fost la Spitalul Floreasca unde era administratorul, se luau declaratii de la cativa martori pe un dosar privind distrugere. De asemenea, stiu ca urmau sa il invite pe administratorul societatii la Politia Capitalei, urmau sa ne instiinteze, am lasat si numarul de telefon. Cred ca vor fi audiate toate persoanele cu atributii, de la administrator pana la responsabilul cu PSI", a spus avocatul.

Fiind intrebat daca vor fi audiati si proprietarii clubului Bamboo, Dumitru Badragan a spus ca urmeaza sa se vada cu acestia pentru a discuta in acest sens.

"Nu pot sa speculez, pentru ca nu stiu. O sa ma vad cu ei undeva in jumatate de ora, o ora, cu reprezentanti ai societatii si o sa discutam", a raspuns el.

Avocatul a mai spus ca, cel mai probabil, administratorul clubului va fi audiat in cursul zilei de duminica.

"Banuiesc ca va fi audiat in cursul zilei de maine (duminica - n.red.). Era cu branula, era in spital, iesind printre ultimii a inhalat (fum - n.red.) ", a relatat Badragan.

Chestionat care este in prezent starea de sanatate a administratorului, avocatul a spus ca isi revine: "Cred ca era buna, isi revenea. Nu a fost o situatie foarte grava. Din fericire, aici nu au avut probleme de aer fierbinte, de inhalarea de substante toxice. Aici a fost mai mult fumul care i-a ametit. Asta e din ce stiu eu".

Un incendiu puternic a distrus, sambata dimineata, clubul Bamboo din Capitala. 44 de victime au fost duse la diverse spitale din Bucuresti.

Urmareste LIVE desfasurarea evenimentelor de la Bamboo

Nu se cunosc cauza, nici locul precis de unde a izbucnit focul sau numarul exact de oameni care se aflau in club si daca a mai ramas cineva prins in interior.

Clubul nu avea autorizatie de securitate la incendiu si a fost amendat de 5 ori de ISU, care insa nu putea sa il inchida, potrivit legii, pentru neregulile constatate.

Clubul nu avea nici autorizatie de functionare ca unitate de alimentatie publica, de la Primaria Sectorului 2, care la randul sau l-a amendat.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a inceput urmarirea penala intr-un dosar penal privind infractiunea de distrugere din culpa (avand ca urmare vatamarea mai multor persoane), cercetarile fiind facute de doi procurori criminalisti din cadrul Sectiei de urmarire penala si de ofiteri din cadrul Serviciului Omoruri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#incendiu Bamboo audieri Politie, #administrator club Bamboo audiat , #incendiu Bamboo