Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul de Interne: Bamboo avea termen de obtinere a autorizatiei de functionare pana la 30 iunie 2017

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 10:12
3154 citiri
Ministrul de Interne: Bamboo avea termen de obtinere a autorizatiei de functionare pana la 30 iunie 2017
Foto: ISU Bucuresti Ilfov

Ministrul de Interne, Camern Dan, a precizat ca exista un termen pana la 30 iunie 2017 in care clubul Bamboo trebuia sa obtina autorizatia de functionare si ca au fost facute mai multe controale la acest local, ultimul avand loc recent.

"Am facut primele verificari privind autorizatia clubului si vom emite un punct de vedere", a precizat Carmen Dan, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Ea a spus ca s-au facut mai multe controale la clubul Bamboo incepand din anul 2009, cand a fost eliberat avizul de securitate la incendiu.

Ministrul a precizat ca au fost intensificate controalele dupa incendiul din clubul Colectiv din octombrie 2015.

"Pot sa va confirm ca s-au facut verificari, s-au facut controale incepand din 2009, de cand avem informatii ca s-a eliberat un aviz de securitate la incendiu, controale care au fost intensificate si dupa evenimentul Colectiv. In prezent, sunt acele verificari. Au considerat ca nu le pot face decat specialistii, cei care aplica legea, motiv pentru care noi nu am iesit in spatiu public cu informatii", a declarat ministrul de Interne.

Carmen Dan spune ca ultimul control a avut loc in luna noiembrie 2016.

Raspunderea pentru modul de functionare a clubului Bamboo apartine exclusiv beneficiarului, potrivit ministrului de Interne.

"Raspunderea pentru functionare este exclusiv a beneficiarului si, potrivit legii, exista un termen de obtinere a autorizatiei (de functionare - n.red.) pentru 30 iunie 2017", a mai declarat Carmen Dan.

Un incendiu puternic a izbucnit, sambata dimineata, la clubul Bamboo din Capitala. Cladirea s-a prabusit, iar focul inca arde. 38 de victime au fost duse la diverse spitale din Bucuresti. Nu se stie inca daca nu cumva mai exista oameni prinsi in interior si nici cauzele care au dus la izbucnirea focului.

Urmareste LIVE desfasurarea evenimentelor de la Bamboo

Avocatii administratorilor clubului Bamboo sustin ca acesta avea toate documentele necesare functionarii, conform normelor legale, ca au fost respectate toate reglementarile privind caile de acces si de evacuare si ca toate dotarile in caz de incendiu au fost functionale.

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, spune ca clubul nu avea autorizatia de functionare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ministru Interne incendiu Bamboo autorizatie , #incendiu Bamboo