Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primaria Sectorului 2: Bamboo a fost amendat pentru ca nu avea autorizatie de functionare

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 16:34
7023 citiri
Primaria Sectorului 2: Bamboo a fost amendat pentru ca nu avea autorizatie de functionare
Foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

Primaria Sectorului 2 precizeaza ca, prin intermediul Politiei Locale, a verificat de mai multe ori activitatea desfasurata de SC MORGANA INVEST SRL (Club Bamboo) pentru a stabili daca sunt respectate prevederile legale si a amendat clubul pentru nu avea autorizatie.

In comunicatul semnat de seful Politiei Locale Sector 2, Aurel Dobrila, se arata ca, pe 16 iunie 2016, firma a fost sanctionata contraventional de politistii locali.

"Amenda a fost aplicata conform Legii nr. 12/1990, republicata, pentru desfasurarea de activitati de alimentatie publica fara sa aiba autorizatia de desfasurare a activitatilor prevazute in grupele cod CAEN 561 (restaurant), 563 (baruri si alte activitati de servire a bauturilor) de la Primaria Sectorului 2", se arata in comunicat.

Reprezentantii Politiei precizeaza ca, pentru aceeasi fapta, respectiv lipsa autorizatiei de desfasurare a activitatilor, potrivit legii, nu se pot aplica doua sau mai multe sanctiuni repetate, motiv pentru care firma nu a incasat si alta amenda.

In comunicat se mai mentioneaza ca firma a obtinut in 2012 de la primarie o autorizare de construire pentru reautorizarea bazei de agrement - corpul de birouri si unitati de cazare. Ulterior, a depus anuntul de incepere a lucrarilor la Primaria Sectorului 2 in 2014.

"La data de 7.06.2016, politistii locali din cadrul Directiei Control - Serviciul Disciplina in Constructii s-au deplasat la adresa din str. Tuzla nr. 50, unde au constatat ca nu se executau lucrari de construire, nefiind demarate lucrarile pentru care a fost obtinuta Autorizatia de construire nr. 654/41T/2012.

Cu aceasta ocazie, au intocmit o nota de constatare in care se mentioneaza ca lucrarile pentru care s-a cerut autorizatie de construire nu au fost demarate, desi anuntul de incepere a lucrarilor a fost inregistrat, asa cum prevede legea.

Intrucat la data deplasarii in teren nu au fost prezentate planurile-releveu, anexa la Cartea Funciara, prin adresa Politiei Locale Sector 2, titularului constructiilor i-a fost comunicat faptul ca autorizatia pentru desfasurarea activitatilor de alimentatie publica nu va fi eliberata de Primaria Sectorului 2", se explica in comunicatul de presa.

Un incendiu puternic a distrus, sambata dimineata, Clubul Bamboo din Capitala. Cladirea s-a prabusit, iar focul inca arde mocnit in cateva focare. 44 de victime au fost duse la diverse spitale din Bucuresti.

Urmareste LIVE desfasurarea evenimentelor de la Bamboo

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis dosar penal pentru distrugere din culpa. Nu se cunosc cauza, nici locul precis de unde a izbucnit focul sau numarul exact de oameni care se aflau in club si daca a mai ramas cineva prins in interior.

Clubul nu avea autorizatie de securitate la incendiu si a fost amendat de 5 ori de ISU, care insa nu putea sa il inchida, potrivit legii, pentru neregulile constatate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#amenda Bamboo autorizatie Primarie , #incendiu Bamboo