2 ani de la #Colectiv: Iertati-ne pentru tot ce n-am facut! (Foto & Video)

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 09:02
4553 citiri
2 ani de la #Colectiv: Iertati-ne pentru tot ce n-am facut! (Foto & Video)
Foto: Geanina Fiordean

Luni seara s-au implinit doi ani de la tragedia de la clubul Colectiv, in urma careia au murit 65 de tineri si alte aproape 200 de persoane sufera inca.

In Bucuresti, dar si in numeroase orase din tara si din strainatate, romanii s-au strans in piete publice pentru a le aduce un omagiu victimelor incendiului si pentru a-si cere iertare ca, in timpul ce-a trecut, nu au facut mai mult pentru a determina autoritatile sa ia masuri ca astfel de tragedii sa nu se mai intample.

In Capitala inca de vineri au inceput activitatile de comemorare. Sute de oameni s-au strans in Piata Unirii de unde au plecat in mars catre fostul Club Colectiv in ceea ce a fost intitulat "Marsul Chitarelor". In fata fostului club, oamenii au aprins lumanari si au cantat cu totii melodii acompaniati de chitare.

Vezi cum s-a desfasurat Marsul Chitarelor (Galerie Foto & Video)

Luni seara, insa, oamenii au dat strigarea pentru o altfel de mobilizare, dupa ce presa a inceput sa transmita imagini de la un restaurant din Capitala unde social-democratii se strangeau pentru a-l sarbatori pe Liviu Dragnea, care sambata a implinit 55 de ani. Lipsa de empatie a celor de la putere a socat. De exemplu, deputatul Florin Iordache, fostul ministru responsabil pentru OUG 13, a dat un raspuns halucinant cand a fost intrebat daca el considera ca e potrivit sa faca petreceri intr-o astfel de zi. "Asta e viata. Sunt doua lucruri diferite", a spus Iordache.

Astfel, pe pagina de Facebook Coruptia ucide, oamenii au inceput sa se mobilizeze sa mearga cu totii la restaurantul cu pricina, sa-i ureze "La multi ani (cu executare) " sefului PSD.

Ca o fi fost in urma reactiei publice sau ca o fi constientizat si el situatia, Liviu Dragnea a iesit mai tarziu, foarte nervos, sa nege ca petrecerea ar fi data in cinstea lui, el sustinand ca e un eveniment de "socializare" al social-democratilor.

"Iertati-ne prostia, umilinta, tacerea, neimplicarea"

In tara in mai multe orase oamenii au aprins lumanari in memoria celor care au cazut victime ale incendiilor.

La Baia Mare, oamenii au venit cu flori, lumanari si mesaje pentru a marca 2 ani de la tragedie. "Iertati-ne pentru tot ce n-am facut! Iertati-ne prostia, umilinta, tacerea, neimplicarea", era principalul mesaj afisat de cei care au participat la comemorare.

Foto: Geanina Fiordean

La Brasov, in ciuda ninsorii si frigului patrunzator, oamenii s-au strans in Piata Sfatului unde au aprins lumanari si au proiectat pe cladiri mesaje. La ora la care in urma cu 2 ani s-a produs tragedia, pe cladire au fost proiectate cifrele 22:33 si numele celor care au murit in urma incendiului.

Un eveniment de comemorare a avut loc si la Milano, unde zeci de romani au aprins lumanari si au trimis spre cer baloane albe pe care erau scrise numele celor 65 care si-au pierdut viata in urma incendiului.

A fost recitata si o poezie scrisa de Mihaela Stoica in memoria lor.

La doi ani de la Colectiv, mantra lasata mostenire de Goodbye to Gravity si tinerii care au fredonat-o cu ei rasuna in mintile si inimile noastre si e mai actuala ca oricand: The day we give in is the day we die!

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#comemorare 2 ani colectiv, #incendiu colectiv Dragnea petrecere , #incendiu club Colectiv