Aproape un an de la #Colectiv, niciun vinovat. Societatea pregateste marsuri de comemorare, DNA ii audiaza iar pe patroni

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 11:21
3797 citiri
Aproape un an de la #Colectiv, niciun vinovat. Societatea pregateste marsuri de comemorare, DNA ii audiaza iar pe patroni
Foto: Arhiva Ziare.com

La sfarsitul lunii octombrie se va implini un an de la tragedia din clubul Colectiv in urma careia au murit 64 de persoane, iar in Capitala se vor organiza mai multe manifestari de comemorare.

Un "mars de celebrare a celor departe de noi" va avea loc pe 30 octombrie, intre orele 13:00-16:00, in Bucuresti.

"Pentru puritate, dar si pentru delimitarea de alte actiuni asemanatoare, dar cu potential politic, ce vor avea loc in aceeasi data si in aceeasi locatie, le propunem participantilor la acest mars tacut si pasnic - sa poarte o banderola alba pe brat sau o esarfa alba. Nu e un parastas, e o celebrare a celor departe de noi.

NU vor fi acceptate temele politice, deci fara haiduci, daci liberi, varcolaci, trompetisti, membrii galeriilor de fotbal si alti spargatori de proteste profesionisti, pe care ii cunoastem si pe care ii RUGAM SA RESPECTE aceasta manifestare pasnica si non-politica. Membrii partidelor politice si alti partizani sunt bineveniti, doar ca simpli cetateni.

Motivul este simplu - e vorba de o modesta comemorare, aratam si pretindem respect pentru fratii, copii si prietenii nostri, ucisi in acel tragic eveniment, NU scandalurilor, NU dirijarii politice, NU furtului unui gest simplu de demnitate, NU deturnarii in alte scopuri si interese de alta natura. Responsabilii si pedepsele fac obiectul altor actiuni in justitie, politice, etc., de care ne delimitam cu fermitate (DOAR de aceasta data, pentru ca NU uitam si NU iertam) ", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vezi si raportul despre cum au intervenit serviciile de urgenta la #Colectiv

Citeste si Sase luni de la #Colectiv - marturii cumplite despre clipele care ar fi trebuit sa schimbe Romania

O alta manifestare va incepe la ora 14:00 si va tine pana pe 31 octombrie la ora 01:00 noaptea.

"Se implineste un an de la Colectiv. 64 de persoane, prieteni, cunoscuti, sau doar oameni frumosi pe care nici nu ii cunoasteam au murit. Degeaba. (...) Coruptia ucide, cel mai rau lucru pe care putem sa il facem noi este sa fim parte din acest mecanism.

Iesim in acesta zi, pe 30 octombrie ca sa comemoram un an de la moartea lor. Iesim ca sa aratam ca nu mai toleram coruptia, in orice forma ar veni ea. Suntem generatia care doreste ceva mai mult pentru copii lor. Dorim normalitate. Iar cat timp corutpia o sa fie o problema sistemica, acest lucru nu o sa fie posiibl. 100.000 de oameni care merg intr-un mars pasnic o sa arate ca acesta este noua Romanie. Romania oamenilor frumosi, care lucreaza pentru ceea ce vor, care gandesc pe termen lung si care isi doresc schimbari de durata", se arata pe pagina de Facebook a acestui eventiment.

Afla si marturiile cutremuratoare ale unei supravietuitoare, la sase luni de la tragedie

Amintim ca procesul Colectiv inca nu s-a incheiat, iar vineri la DNA sunt audiati din nou patronii clubului.

A.G.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Dan Puric ar putea candida la alegerile prezidențiale, dar nu din partea AUR. Ce partid ar urma să îl susțină
Dan Puric ar putea candida la alegerile prezidențiale, dar nu din partea AUR. Ce partid ar urma să îl susțină
Actorul Dan Puric a avut o discuție cu conducerea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) pentru o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale. Inițial, o posibilă candidatură fusese...
Planurile liberalilor pentru Congresul PPE: "Dacă tot vine Karl Nehammer şi îl vedem la faţă, măcar să vină şi cu un anunţ"
Planurile liberalilor pentru Congresul PPE: "Dacă tot vine Karl Nehammer şi îl vedem la faţă, măcar să vină şi cu un anunţ"
Liderii PNL speră la rezultate care să accelereze aderarea României la Schengen după congresul Partidului Popular European, care va avea loc perioada 6-7 martie, la Bucureşti. Unul dintre...
#un an incendiu Colectiv, #mars incendiu Colectiv, #incendiu club Colectiv, #morti incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv