Arafat, prima reactie dupa aparitia inregistrarii primului apel la 112 pentru #Colectiv

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 14:46
11459 citiri
Arafat, prima reactie dupa aparitia inregistrarii primului apel la 112 pentru #Colectiv
Foto: Facebook/Raed Arafat

Secretarul de Stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, afirma ca aparitia inregistrarii apelului la numarul de urgenta 112 pentru incendiul din Colectiv nu demonstreaza ca autoritatile aveau idee unde este clubul.

"Aparitia inregistrarii apelului la 112 pentru interventia la Colectiv, paralel cu sustinerea bilantului Departamentului pentru SItuatii de Urgenta, a fost pentru mine si pentru colegii mei una interesanta mai ales ca noi, ca Departament pentru Situatiile de Urgenta, nu am avut acces la inregistrarile respective si nici la stengoramele discutiilor chiar daca le-am solicitat oficial de la STS, in ideea ca tragedia este sub ancheta Parchetului General si ca nu avem acces la inregistrari decat daca aproba procurorul", scrie Arafat pe Facebook.

Acesta arata ca s-au facut demersuri pentru obtinerea inregistrarii, fara succes insa: "Ne-am adresat si la procuratura sa obtinem acordul insa nu am primit raspuns in acest sens si am ramas sa asteptam finalizarea anchetei ca sa avem acces la un segement care ne interesa mult pentru finalizarea analizei si a lectiilor invatate".

"Acum, inregistrarea este pe internet si la televiziuni si incepe din nou atacul ca noi am ascuns faptul ca un pompier stia unde este Colectiv din ce reiese din inregistrare. Pe scurt, faptul ca un pompier, care lucreaza la dispecerat, stie unde este Colectiv nu spune nimic din punct de vedere institutional", continua Arafat.

Oficialul arata ca acuzatiile care i se aduc sunt nefondate si ca doreste sa clarifice eventualele nelamuriri prin aceasta postare. "Iar acuzatiile care au inceput sa apara ca noi, sau eu, am mintit iar ascunzand aceste informatii sunt nefondate avand in vedere ca nu am avut acces la inregistrari la nici un moment pana cand au aparut ele in spatiul virtual si in presa acum 2 zile. Acest lucru poate fi si probat prin documentele de corespondenta pe care le detinem la DSU! Am dorit sa clarific acest aspect acum inainte sa fie dezlantuite atacurile care au inceput azi dimineata deja astfel incat sa fie cei interesati infromati corect!", scrie el.

#Colectiv Inregistrarea cutremuratoare a primului apel la 112 din noaptea incendiului (Audio)

Primul apel la 112 in noaptea incendiului din clubul Colectiv a fost efectuat la ora 22:32, la circa 30 de secunde de la prima flacara de pe stalpul de sustinere. Conversatia dintre barbatul care a sunat la numarul de urgenta si operatori este cutremuratoare. Pe fundal se aud tipete disperate ale oamenilor care ieseau arzand din club.

Inregistrarea apelului a fost obtinuta de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) de catre persoana care spune ca a sunat prima la 112 in seara tragediei si, ulterior, facuta publica pe pagina de Facebook a organizatiei nonguvernamentale "Colectiv pentru viitor".

O inregistrare a unui apel la 112 poate fi obtinuta de la STS in doua cazuri: fie de catre apelant, in urma unei solicitari, fie la cererea unei instante, sub semnatura procurorului.

VREM RAPORTUL ISU PE ACEASTA INTERVENTIE SI PROCEDURA INTERNA PENTRU DEZASTRE CU MAI MULT DE 200 DE VICTIME!!! Am...

Posted by Colectiv Pentru Viitor on Thursday, February 18, 2016

Purtatorul de cuvant al STS, Adrian Fulea, a precizat pentru Ziare.com ca institutia a pus la dispozitia Parchetului toate inregistrarile convorbirilor prin 112 in cazul incendiului din Colectiv.

In urma incendiului din Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015, 63 de persoane si-au pierdut viata, dintre care 27 au murit in seara tragediei, iar ceilalti in saptamanile ce au urmat.

A.I.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Arafat reactie apel 112 Colectiv, #Arafat apel Colectiv , #incendiu club Colectiv
Comentarii