Cine e de vina pentru incendiul din Colectiv si cine se mai bucura de incredere - sondaj CSCI (Video)

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 14:45
4962 citiri
Cine e de vina pentru incendiul din Colectiv si cine se mai bucura de incredere - sondaj CSCI (Video)
Foto: Ziare.com/Nicu Socol

La o saptamana de la tragedia din clubul Colectiv, vineri au aparut primele sondaje in legatura cu vinovatii pentru incendiu si increderea romanilor in partidele politice.

Astfel, o cercetare realizata in perioada 2-4 noiembrie de catre CSCI arata ca 38% dintre cei chestionati considera ca vinovati de tragedie sunt proprietarii clubului, pentru ca n-au respectat normele de siguranta, potrivit Stiripesurse.ro.

Incendiu in Colectiv: DNA incepe urmarirea penala cu tinta ISU si Primaria Sector 4

De asemenea, 35% dintre respondenti dau vina pe Primaria Sectorului 4, pentru ca a acordat autorizatie fara sa faca verificari la fata locului, in timp ce 12% dintre participantii la studiu au spus ca responsabila este clasa politica in ansamblu, fiindca "nu s-au creat reguli mai sigure in ultimii 25 de ani".

Totodata, 7% dintre cei care au raspuns studiului au declarat ca de vina sunt reprezentantii trupei rock, pentru ca au organizat un spectacol de artificii in sala, iar tot atatia spun ca vinovat este Guvernul, pentru ca nu a verificat modul in care autoritatile pun in aplicare normele.

Incendiu in Colectiv: Perchezitii la firma pirotehnica

Circa 1% dintre participantii la cercetare au precizat ca nu stiu sau nu vor sa raspunda.

In ceea ce priveste increderea in politicieni si partide dupa tragedia din Colectiv, ierarhia a ramas aceeasi: Klaus Iohannis pe primul loc, Victor Ponta pe al doilea.

Astfel, presedintele tarii se afla pe primul loc in topul increderii romanilor cu 49%, urmat de Victor Ponta cu 39%, Calin Popescu Tariceanu - 35%, Liviu Dragnea - 24%, Traian Basescu - 17% si Alina Gorghiu - 10%.

The Guardian: Nu demisia lui Ponta e stirea, ci cum romanii au transformat tristetea si frustrarea in solidaritate

Totodata, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, studiul arata ca PSD ar obtine 39% dintre voturi, PNL 35%, iar ALDE, MP si M10 cate 5%. PRU ar fi votat in proportie de 3%, iar UNPR de doar 2%.

Sondajul CSCI a avut la baza 992 de respondenti din toata tara si a fost realizat in perioada 2-4 noiembrie.

#vinovati tragedie Colectiv, #sondaj vinovati Colectiv, #incredere partide Colectiv , #incendiu club Colectiv