#Colectiv Arafat ii raspunde unul tata indurerat: Nu puteam face mai mult

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 20:27
10726 citiri
#Colectiv Arafat ii raspunde unul tata indurerat: Nu puteam face mai mult
Foto: Facebook / Raed Arafat

Raed Arafat revine cu noi explicatii legate de felul in care au fost tratati supravietuitorii incendiului de la clubul Colectiv, subliniind faptul ca autoritatile au facut tot ce au putut.

Intr-o postare publicata vineri dupa amiaza pe Facebook de Raed Arafar, secretarul de stat in Ministerul de Interne precizeaza ca anumiti raniti nu au putut fi transportati in strainatate din cauza starii lor de sanatate.

Explicatiile vin dupa ce in presa au aparut mai multe scrisori emotionante ale parintilor celor care si-au pierdut viata in urma tragediei din 30 octombrie, dar si numeroase acuzatii la adresa celor care au gestionat situatia.

#Colectiv Scrisoarea sfasietoare a unui tata catre fiul mort: Cum e Raiul azi?

"Am vazut scrisoarea publicata de parintele unui tanar care a decedat din pacate la trei saptamani dupa incendiul de la Colectiv si am inteles durerea tatalui tanarului insa vreau sa clarific doua aspecte, nu ca raspuns la scrisoare, ci doar pentru cei care citesc toate datele care se pun pe net si in spatiul public in speranta ca la un moment, cu timpul, tatal tanarului va intelege ca nu puteam din pacate face mai mult si nu puteam transfera fiul lui in alta parte din motive obiective cauzate de starea lui care nu pemitea transferul", se justifica Raed Arafat.

Acesta explica modul in care se face triajul victimelor in cazul unei interventii de o asemenea amploare.

"Referitor la problema transportului de la locul incendiului a tanarului resepctiv cu o masina particulara si a refuzului de a fi luat de o ambulanta, pot spune ca in astfel de situatii cand numarul victimelor este coplesitor nu poti sa-i iei pe toti de odata si nici nu poti avea o ambulanta pentru fiecare imediat. De aici apare triajul, care la fata locului se bazeaza pe diferentierea celor care au pericol iminent de moarte si sunt salvabili de cei care nu sunt in pericol iminent de moarte.

Deci, cu alte cuvinte daca un echipaj de ambulanta sau SMURD refuza sa ia un pacient la un moment nu inseamna ca l-a refuzat permanent si poate a fost alt pacient cu risc mai mare care trebuia transportat inainte", a scris secretarul de stat.

#Colectiv Scrisoarea sfasietoare a unei mame care si-a pierdut fiul

#Colectiv Tatal unui tanar mort in spital: Va acuz de crima domnule Arafat, domnule Banicioiu

In ceea ce priveste transportul in strainatate al tanarului care si-a pierdul viata la Spitalul Sfantul Ioan, Raed Arafat spune ca acesta a fost vizitat "de mai multe echipe de medici straini care decideau pe cine pot primi in spitalele lor".

"Selectia s-a facut dupa cum am mai explicat dupa gravitatea si transportabilitatea pacientului. Din pacate unii pacienti nu erau transportabili nici pentru distante mici. Tanarul respectiv a fost pe aparate complexe care nu ne permiteau sa-l transportam", s-a mai justificat Raed Arafat.

#Colectiv Toti ranitii internati in Romania, evaluati pentru a fi transferati in strainatate

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Arafat triaj victime Colectiv, #Arafat scrisoare tata mort Colectiv , #incendiu club Colectiv