#Colectiv Corpul de control al lui Ciolos, verificari in spitalele unde au fost internati ranitii

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 16:25
1232 citiri
#Colectiv Corpul de control al lui Ciolos, verificari in spitalele unde au fost internati ranitii
Foto: Arhiva Ziare.com

Corpul de control al premierului face verificari in spitalele din Capitala unde, dupa incendiul din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, au fost internati peste 150 de raniti, inspectorii mergand marti la Spitalul de Arsi.

Inspectorii Corpului de control al premierului vor face verificari la Spitalul de Arsi, Spitalul Bagdasar-Arseni, Spitalul Elias, Spitalul Militar, Spitalul Sfantul Pantelimon, Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul Gerota, Spital SRI "Agrippa Ionescu" si Spitalul "Grigore Alexandrescu", scrie News.ro.

Interventia la incendiul de la clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, "a fost, in mare parte, o actiune necoordonata, cu elemente de improvizatie a autoritatilor", cauzele principale fiind lipsa de exercitii in caz de urgente majore, neconcordante in legislatie si baza materiala deficitara, potrivit raportului Corpului de control al primului-ministru, facut public in 22 martie.

Raport al Guvernului in cazul #Colectiv: Panica, haos, birocratie, improvizatie - Ce nereguli au mai fost constatate

Arafat, despre interventia la #Colectiv: Improvizatiile au salvat vieti, altfel erau mai multi morti

In document se arata ca raportul Directiei de Sanatate Publica Bucurestu contine date contradictorii atat in ceea ce priveste numarul pacientilor din fiecare spital, cat si in ceea ce priveste numarul infectiilor nosocomiale, ceea ce ridica suspiciuni in privinta controalelor in spitale.

Corpul de Control al primului-ministru a descoperit o serie de inadvertente in privinta cifrelor care puse la dispozitie de autoritatile din domeniul sanitar, astfel in decurs de o luna, Ministerul Sanatatii a pierdut din datele rapoartelor Directiei de Sanatate Publica doua decese, care initial figurau in statistica oficiala pusa la dispozitie de unul dintre spitale.

Diferente apar si in ceea ce priveste numarul pacientilor internati. Spre exemplu, la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri se mentioneaza un numar de 31 de pacienti, in timp ce INSP a anuntat un alt numar, respectiv 39 de pacienti.

Semne de intrebare sunt ridicate de inspectorii Corpului de Control si cu privire la numarul persoanelor din incendiul de la Colectiv care au prezentat infectii nosocomiale. Sunt remarcate diferente intre raportarile spitalelor si cele ale DSPMB.

Documentul apreciaza ca modul de actiune al institutiilor implicate in interventia din seara de 30 octombrie 2015 a fost "unul sub medie", constatandu-se ca exista institutii care si-au facut datoria in mod corespunzator si altele care au manifestat deficiente.

Arafat compara interventia de la #Colectiv cu incendiul din SUA cu 96 de morti: Si-a dat nota 9

In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata 64 de persoane, intre care 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate, printre acestia fiind fotografi, artisti, olimpici si studenti straini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#verificari spitale Colectiv, #corp control premier spitale , #incendiu club Colectiv