#Colectiv: Expertiza judiciara in cazul incendiului, finalizata

Duminica, 24 Ianuarie 2016, ora 18:22
8108 citiri
#Colectiv: Expertiza judiciara in cazul incendiului, finalizata
Foto: Arhiva Ziare.com

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani va trimite saptamana viitoare Institutului National de Expertiza Criminalistica raportul expertizei judiciare efectuata in cazul incendiului din Clubul Colectiv, din Bucuresti.

"Raportul va fi transmis saptamana viitoare Institutului National de Expertiza Criminalistica cu care INSEMEX a colaborat in acest dosar", a declarat, duminica, directorul INSEMEX, George Artur Gaman.

#Colectiv: Cati pacienti mai sunt in spitalele din Bucuresti si din strainatate

INSEMEX a finalizat saptamana aceasta expertiza in cadrul anchetei referitoare la incendiul din Clubul Colectiv, dupa ce in luna decembrie intr-un laborator al institutului a fost realizata o simulare la scara a conditiilor din clubul bucurestean.

Expertiza judiciara a fost realizata in colaborare cu Institutul National de Expertiza Criminalistica, la solicitarea procurorilor Parchetului General.

Directorul INSEMEX a afirmat in urma cu cateva zile ca draftul raportului numara cateva sute de pagini inclusiv anexele, concluziile urmand sa fie prezentate de Parchetul General, cel care coordoneaza aceasta ancheta.

Medicii de la Bruxelles care i-au tratat pe pacientii de la #Colectiv, decorati de MApN

Simulare de laborator

Specialistii INSEMEX Petrosani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, in laborator, o expertiza tehnica a conditiilor din clubul Colectiv, in incercarea de a determina cauzele si modul in care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015.

Simularea a fost efectuata la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte si directorul Institutului National de Expertize Criminalistice, institutie cu care INSEMEX colaboreaza pentru finalizarea expertizei tehnice.

Un ranit in #Colectiv trebuie sa returneze o parte din ajutorul de la stat: Bucuria a fost de scurta durata

Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, ca in cadrul expertizei tehnice a fost efectuata o simulare "la o portiune semnificativa din clubul Colectiv". Prin reproducerea evenimentului specialistii au incercat sa determine mecanismul de declansare a incendiului si modul de propagare al acestuia.

Initierea incendiului a fost efectuata cu un articol pirotehnic pe o portiune semnificativa, reprodusa la scara reala ca in clubul Colectiv.

George Gaman a mentionat, in 4 ianuarie, ca raportul de expertiza este "proprietatea" Parchetului General, motiv pentru care institutia in cauza este si cea care este indreptatita sa dea publicitatii rezultatele. "Parchetul General este proprietarul raportului de expertiza. Tot dansii pot face public raportul de expertiza", a spus George Gaman.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#expertiza incendiu club Colectiv, #expertiza Colectiv, #incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv
Comentarii