#Colectiv Guvernul vrea sa invete de la voluntari: Orice pentru raniti, indiferent de costuri

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 22:43
2374 citiri
#Colectiv Guvernul vrea sa invete de la voluntari: Orice pentru raniti, indiferent de costuri
Foto: Ziare.com

Guvernul va crea un mecanism de lucru si intalniri periodice cu reprezentatii organizatiilor si voluntarii care s-au implicat in transferul victimelor de la Colectiv in spitalele din strainatate, astfel incat expertiza acestora sa fie folosita in integrarea victimelor in societate si reformarea sistemului, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Declaratia acestuia survine unei intalniri pe care prim-ministrul Dacian Ciolos a avut-o, la Palatul Victoria, cu reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale si cu rude ale victimelor transferate in Belgia.

"Exista angajamentul ferm al primului ministru de a urmari situatia victimelor de la Colectiv cu tot ce este necesar pentru revenirea lor, integrarea lor, a celor care sunt inca in spital si a celor care s-au externat pentru a asigura monitorizare permanenta.

Vom face toate eforturile pentru a gasi cele mai bune solutii, indiferent de costuri, pentru raniti si pentru cei care au parasit spitalul, pentru a se integra in societate dupa asemenea trauma", a precizat Suciu, dupa intalnirea de luni seara.

El a spus ca exista o expertiza pe care acesti voluntari au dobandit-o analizand si monitorizand ceea ce s-a intamplat si care trebuie utilizata.

"In consecinta, vom avea intalniri periodice, vom crea un mecanism de lucru in asa fel incat expertiza aceasta sa fie utilizata in reformarea sistemului si sa duca la preintampinarea unor astfel de situatii. Exista angajamentul ferm de a avea in continuare aceste intalniri, de a crea un parteneriat si de a utiliza aceasta expertiza", a adaugat Suciu.

Ramona Strugariu, reprezentant al RomBel, comunitatea romanilor din Belgia, a spus ca, la aceasta intalnire, toata lumea a fost ascultata si ca in jurul datei de 10 ianuarie va avea loc o noua discutie.

"Pe 10 ianuarie sau in jurul datei de 10 ianuarie, vom avea o noua intalnire, care ni s-a solicitat si in acelasi timp a confirmat asteptarile noastre, unde o sa ni se prezinte un plan de actiune in legatura cu masurile pe care le-am cerut. Pot sa spun ca, in momentul acesta, de la intalnire avem certitudinea ca vom dialoga in continuare. Toata lumea a fost ascultata, suntem multumiti ca am fost ascultati si este doar prima zi a unui dialog pe care intentionam sa il ducem pana la capat", a spus aceasta.

Pavel Popescu, roman din Norvegia care s-a implicat in acest caz, a spus ca Guvernul Ciolos i-a asigurat de colaborare pentru a duce la bun sfarsit acest plan asupra caruia au convenit.

"Guvernul Ciolos ne-a asigurat ca, incepand cu aceasta zi si dupa 10 ianuarie, se va pune sub o asa-zisa umbrela oficiala aportul nostru si al celorlalte autoritati si vom colabora pentru a duce la bun sfarsit acest plan asupra caruia am cazut cu totii de acord. Guvernul este in stransa legatura cu noi si este doar o prima intalnire. Feedback-ul meu este extraordinar de pozitiv. Am intrat cu lacrimi si am iesit zambind", a adaugat Pavel Popescu.

#Dan Suciu expertiza voluntari Colectiv, #guvern voluntari Colectiv , #incendiu club Colectiv