#Colectiv: Inca 3 pacienti au fost externati

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 12:56
1802 citiri
#Colectiv: Inca 3 pacienti au fost externati
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei pacienti care au fost raniti in incendiul ce a avut loc pe 30 octombrie in clubul Colectiv au fost externati, miercuri, de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila".

Florentina Radu-Ionita, directorul unitatii sanitare, a mentionat ca aceste persoane intra intr-o noua etapa, anume aceea de recuperare, asa ca vor continua tratamentul in regim ambulatoriu.

"Pacientii spitalului nostru intra intr-o noua etapa. Exista un program de recuperare la nivelul Ministerului Sanatatii si cred ca acest moment, care semnifica trecerea intr-o alta etapa, trebuia marcat. Cred ca acum s-a incheiat momentul tragic Colectiv si trecem intr-o noua etapa, in care incercam sa ne recuperam si sa revenim la normalitate", a explicat Florentina Radu-Ionita, intr-o conferinta de presa.

Ea a mentionat ca nu mai este internat in Spitalul Militar niciun ranit in tragedia de la clubul Colectiv.

"Daca ne aducem aminte de cum a inceput totul, ca vineri, 30 octombrie, care parea sa fie o seara banala, in care noi, medicii, ne pregateam de un weekend binemeritat, iar tinerii acestia frumosi erau la un moment cultural, putem spune, au fost acolo sa se relaxeze... A fost insa un moment care a decurs altfel si a schimbat istoria poporului roman, daca pot spune asa.

Tragedia din clubul Colectiv e un moment de cotitura, o altfel de revolutie, o revolutie a bunului simt, a valorilor umane, a solidaritatii. Sacrificiile oamenilor ne-au adus aminte sa fim altfel", a adaugat Florentina Radu-Ionita.

Ea a mai spus ca medicii au pus mult suflet in tratarea pacientilor si a tinut sa multumeasca asociatiilor profesionale medicale, medicilor din strainatate, ambasadelor, dar si Ministerului Sanatatii.

Mai exista 5 fosti pacienti ai Spitalului Militar in strainatate, mai exact la Rotterdam, Viena si in Marea Britanie.

#Colectiv Cati raniti mai sunt internati in spitalele din tara si din strainatate

Cati raniti #Colectiv mai sunt internati in spitale

In spitalele din Bucuresti mai sunt internate sapte victime. Astfel, la Spitalul Grigore Alexandrescu si la Spitalul de Urgenta din Bucuresti - cate doi pacienti, iar la Spitalul Bagdasar Arseni, la Spitalul Elias si la Spitalul CC Iliescu - cate un pacient.

Pana in prezent au fost externate 70 de persoane care au primit ingrijiri medicale in unitatile sanitare din tara. Totodata, 39 de persoane au fost transferate in unitati sanitare din strainatate.

In spitalele din strainatate sunt internati 19 raniti in stare stabila, dintre care un cetatean german. Astfel, in Belgia sunt internate opt persoane, iar in Israel - o persoana. In Olanda si Marea Britanie sunt internate cate trei persoane, iar in Austria si Germania - cate doua persoane.

De asemenea, alti patru pacienti au fost externati si se afla in tratament in ambulatoriu, in spitalele din strainatate.

Bilantul mortilor a ajuns la 63.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#pacienti Colectiv externati Spitalul Militar, #pacienti Colectiv externati , #incendiu club Colectiv