Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

#Colectiv: Ministrul Sanatatii: Nimeni niciunde in lume nu e pregatit pentru o asemenea situatie

Vineri, 11 Martie 2016, ora 20:27
2541 citiri
#Colectiv: Ministrul Sanatatii: Nimeni niciunde in lume nu e pregatit pentru o asemenea situatie
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, declara ca "nimeni niciunde in lume" nu este pregatit pentru o situatie precum cea inregistrata la Colectiv, ambasadori din mai multe tari spunandu-i ca statele pe care le reprezinta nu ar fi facut fata mai bine decat Romania.

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, daca acum Romania este pregatita sa actioneze mai bine in cazul unei tragedii precum cea de la Colectiv, Patriciu Achimas Cadariu a raspuns ca "nimeni niciunde in lume nu e pregatit pentru a interveni intr-o asemenea situatie".

Raport: Cum au intervenit serviciile de urgenta la #Colectiv

"Cu permisiunea domnului doctor Arafat o sa-mi permit sa intru in zona dansului de responsabilitate, unde o sa fac un comentariu. Nimeni niciunde in lume - si am discutat cu multi colegi - nu este pregatit pentru o astfel de situatie. Ceea ce pot sa va spun este opinia ambasadorilor din Germania si Elvetia, cu care am discutat personal, la fel ca si cei din Franta si din Anglia.

Am avut intalniri cu toti acestia si toti mi-au spus la unison ca niciuna dintre tarile lor - si vorbim despre patru tari foarte puternice - nu ar fi facut fata mai bine decat Romania in conditiile date. Va las pe dumneavoastra sa comentati mai departe aceste opinii", a afirmat ministrul Sanatatii.

Intrebat, de asemenea, despre problemele legate de transplatul de organe pe care il mai asteapta unii pacientii internati in strainatate, ministrul Sanatatii a declarat ca in acest caz este vorba despre "chestiuni administrative".

"Sunt chestiuni administrative acolo, cat si anumite institutii care cer anumite taxe. Istoria este un pic mai lunga, dar ca sa o scurtez: situatia este cunoscuta la minister, intalnirile au fost repetate, am discutat cu colegii de la Viena si cu cei din organizatiile europene de transplant. Suntem pe cale sa solutionam aceasta situatie. Este intr-adevar ingrijorator si foarte dificil pentru pacientii aflati in suferinta. Este vorba de transfer de organe, de legislatie, de astfel de lucruri care nu se poate face in afara legislatiei. Cunoastem problema si suntem pe cale s-o solutionam", a conchis ministrul Sanatatii.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Achimas interventie Colectiv, #medici raniti incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv