#Colectiv Seful Serviciului Omoruri: De la tragedia Balotesti n-am mai vazut atatia morti

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 19:55
2116 citiri
#Colectiv Seful Serviciului Omoruri: De la tragedia Balotesti n-am mai vazut atatia morti
Foto: Ziare.com

Seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, Radu Gavris, spune ca dosarul "Colectiv" a fost cel mai greu caz, aratand ca de la tragedia de la Balotesti nu a mai fost un numar atat de mare de morti.

Comisarul-sef Radu Gavris vorbeste intr-un interviu pentru agentia News.ro despre cele mai grele dosare pe care le-a avut Serviciul Omoruri, indicand cazul Colectiv, dar si atentatele cu grenada de la liceele "Jean Monnet" si "Gheorghe Lazar".

Despre dosarul privind incendiul din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, Gavris spune ca este o cauza foarte mare, cu 64 de persoane decedate, 120 de raniti si peste 100 de martori, in care s-a lucrat mai bine de 2.000 de ore peste program. Gavris povesteste ca, la audieri, a fost in permanenta asigurata prezenta unui echipaj medical de urgenta, pentru ca veneau sa dea declaratii oameni care isi pierdusera copiii in incendiu.

"A fost foarte dificil, pe langa tragedia care s-a produs, si din cauza numarului mare de persoane decedate, numarul mare de persoane vatamate, numarul mare de persoane care au fost acolo si care, din fericire nu au patit nimic sau mai nimic si numarul mare de persoane care a trebuit sa fie audiate in calitate de apartinatori.

E o situatie greu de gestionat, greu de organizate lucrurile astfel incat sa se desfasoare cursiv si fara alte evenimente. De exemplu, cand am audiat partile vatamate, rudele celor decedati a trebuit sa asiguram si o prezenta medicala de urgenta. Pentru ca lucrurile puteau... Erau oameni in varsta care-si pierdusera copiii. Nu voiam cumva sa se intample ceva", a explicat comisarul-sef.

Radu Gavris spune ca exista o ancheta interna privind modul in care s-au facut cercetarile in cazul Colectiv, in care se verifica daca s-au respectat prevederile privind datele cu caracter personal si s-a asigurat protectia datelor clasificate, in conditiile in care dupa incendiu au fost verificate 1.850 de persoane in bazele de date.

"A fost dispus de catre Inspectoratul General un control inopinat cu privire la respectarea unor date cu caracter personal si a protectiei datelor clasificate.

Va spun sincer ca, la inceput, a durat doua zile identificarea tuturor care erau fie decedati, fie raniti, aveau rani fie la nivelul fetei, fie la nivelul mainii, actul medical, fara indoiala, prima. Nu puteam noi intreba pe cineva care se afla intr-un mediu aseptic, nu aveam cum sa intram acolo", mai spune Gavris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sef Serviciu Omoruri Colectiv, #tragedie Colectiv comparatie Balotesti , #incendiu club Colectiv