3 ani de la #Colectiv. Mars emotionant de comemorare a victimelor tragediei (Foto & Video)

Marti, 30 Octombrie 2018, ora 22:46
4945 citiri
3 ani de la #Colectiv. Mars emotionant de comemorare a victimelor tragediei (Foto & Video)
Foto: Ziare.com

Peste 4.000 oameni au participat, marti seara, la marsul de comemorare a victimelor din clubul Colectiv intitulat "Marsul Chitarelor".

Acestia s-au intalnit la ora 19.00 in Piata Unirii si au pornit spre Piata Bucur pe traseul Parcul Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersectiei Bd. I.C. Bratianu cu Bd. Unirii, Pod Serban Voda, Splaiul Unirii, str. Bucur, Piata Bucur.

Oamenii au aprins 65 de torte, simbolizand numarul celor care au murit in tragicul incendiu, si au avut cu ei o cruce mare alba de panza pe care scria Colectiv, transmite corespondentul Ziare.com.

Mii de flori si candele au fost aprinse in piateta din fata fostului club Colectiv.

Ziare.com a transmis transmite, LIVE TEXT, desfasurarea marsului de comemorare

22:42 - Victimele Colectiv au fost comemorate si in fata Ambasadei Romaniei la Paris.

22:12 - In Piata Bucur au mai ramas cateva sute de persoane. In piateta din fata fostului club Colectiv a fost construit un adevarat altar cu pozele celor 65 de tineri decedati. Au fost depuse mii de flori si candele.

21:44 - Circa 500 de lumanari au fost aprinse marti seara pe platoul din centrul Zalaului sub forma a 65 de "cruci de lumina", in memoria victimelor tragediei de la Colectiv, de la care se implinesc trei ani, potrivit Agerpres.

21:15 - Filosoful Mihai Sora a venit si el in fata fostului club Colectiv sa aprinda o lumanare.

"Dragi prieteni,

daca vedeti arteziene tricolore zburand voios spre cer, sa stiti ca nu sunt pentru victimele de la Colectiv; sunt libatiile preliminare pentru ziua de 1 decembrie.

La Piata Unirii din Bucuresti.

P. S. Mai sunt, de asemenea, garduri si testoase (pe care le cunosteam deja, din alte imprejurari) . Si se aude, din cand in cand, imnul national", a scris el pe Facebook.

21:07 - Peste 100 de persoane au participat, marti seara, la Monumentul Memorandistilor din Cluj-Napoca la comemorarea a trei ani de la tragedia din clubul Colectiv. Oamenii au depus flori, au aprins lumanari si au tinut uni moment de reculegere in memoria celor 65 de victime ale incendiului, informeaza Mediafax.

20:55 - La "Marsul Chitarelor" participa si Tudor Chirila. "Colectiv. Sa nu uitam", a scris el pe Facebook. Numarul celor prezenti a ajuns la 4.000.

20:43 - In Piata Bucur sunt acum peste 3.500 de persoane care se reculeg in liniste.

20:40 - In fata fostului club Colectiv a fost pus, pe asfalt, o cruce mare din panza alba pe care scrie Colectiv.

20:25 Oamenii continua sa vina in numar mare in Piata Bucur, transmite corespondentul Ziare.com.

Foto: Ziare.com

20:10 Manifestantii au ajuns, cu flori si lumanari, in locul unde se afla Clubul Colectiv.

Foto: Ziare.com

"Muzica atinge coarda sensibila a sufletului fiecarui om. Toti o avem. Poate nu este vizibila, dar stim ca exista. Cand sufletul se inalta ne ajutam de coarde de chitare si vorbim cu ei. Atunci stim ca toti cei 65 ne asculta. La sfarsit de octombrie cantam impreuna", se arata pe pagina de Facebook a organizatorilor, Asociatia Colectiv GTG 3010.

"Marsul Chitarelor" a avut loc si anul trecut, cand sute de oameni au aprins lumanari si au cantat in fata fostului club Colectiv

Intre timp, la 3 ani de la tragedie, procesul Colectiv treneaza dupa ce judecatorul Valeriu Mihai Terceanu, cel ce trebuia sa se ocupe de acest caz, s-a pensionat, iar acum un nou magistrat trebuie sa ia totul de la zero.

"Asa cum era de asteptat, justitia isi urmeaza cursul. 3 ani de la Colectiv, 65 de morti, nici un vinovat, nici un proces pe rol", a scris, pe Facebook, Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 si parintele unui tanar decedat dupa incendiul de la Colectiv.

La inceputul lunii octombrie, colegiul de conducere al Tribunalului Bucuresti a decis ca dosarele magistratului Valeriu Terceanu, cel care trebuia sa judece dosarul Colectiv, sa fie impartite catre colegii din Sectia Penala a instantei.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#marsul Chitarelor Colectiv , #incendiu club Colectiv