A murit inca unul dintre ranitii de la Colectiv, numarul victimelor a ajuns la 65. Duminica are loc "Noapte alba la #Colectiv"

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 20:31
7719 citiri
A murit inca unul dintre ranitii de la Colectiv, numarul victimelor a ajuns la 65. Duminica are loc "Noapte alba la #Colectiv"
Foto: Arhiva Ziare.com

La un an si 9 luni de la incendiul din Clubul Colectiv un alt ranit a incetat din viata. Numarul celor care si-au pierdut viata in urma acelei tragedii a crescut astfel la 65.

"65! Numarul victimelor dupa tragedia Colectiv creste. Dumnezeu sa te odihneasca, Razvan!", se arata in anuntul postat pe pagina de Facebook a Asociatiei Colectiv GTG 3010.

Numele complet al celui care a incetat din viata nu este precizat, insa cei care au postat anuntul mentioneaza: "Este confirmata stirea, dar nu avem mai multe informatii". Informatiile de pe grupurile de Facebook create in urma tragediei de la Colectiv arata ca Razvan a renuntat sa lupte si s-ar fi sinucis.

Cei care il cunosc povestesc ca Razvan si-a pierdut logodnica in incendiul din Colectiv, pe Valentina Florea, careia i se spunea Tina. Chiar inainte sa izbucneasca incendiul, Tina s-a dus la toaleta. Razvan a reusit sa iasa, tarat de oamenii care se buluceau spre iesire, insa Tina nu a supravietuit tragediei.

Razvan i-a gasit cadavrul la morga, el fiind cel care a identificat-o. Tina nu a murit din cauza flacarilor, ci sufocata din cauza fumului, in baia clubului. Ea avea 28 de ani.

Un an si noua luni de la tragedie

Pentru acest weekend a fost anuntat evenimentul "Noapte alba la #Colectiv", in care toti cei care vor sa aprinda o lumanare si sa se roage pentru tinerii care si-au pierdut viata in urma incendiului din 30 octombrie 2015 o pot face impreuna.

"In data de 30 iulie, incepand cu orele 20.00 si pana la orele 8.00 dimineata, a doua zi, va avea loc evenimentul 'Noapte alba la #Colectiv', intrucat se implineste un an si noua luni de la cumplita tragedie care ne-a indoliat inimile pe vecie.

Haideti sa ne revedem si sa nu ii dam uitarii pe cei care nu se mai afla fizic printre noi. Sa venim cu mic cu mare, cu flori, cu jerbe, coroane, lumanari, candele, fotografii", este mesajul postat pe pagina evenimentului.

Zilele trecute, in spatiul din Piata Bucur a fost amplasat monumentul special dedicat victimelor de la Colectiv.

Pana astazi, bilantul deceselor era de 64 de persoane - 27 de decedati chiar in noaptea fatidica, iar 37 ulterior, in spitalele din tara si din strainatate.

Citeste mai multe despre:

C.B.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#morti colectiv 65, #noapte alba Colectiv , #incendiu club Colectiv