Colectiv: Dosar penal pentru scurgeri de informatii la Parchetul General

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 11:08
2876 citiri
Colectiv: Dosar penal pentru scurgeri de informatii la Parchetul General
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii au deschis, marti, un dosar penal care priveste scurgeri de informatii din interiorul institutiei. Mai precis, acestia vor sa afle cine din Parchetul General a dat jurnalistilor rechizitoriul dosarului Colectiv.

Scandalul a pornit de la informatiile din rechizitoriul dosarului Colectiv, facute publice de Digi 24 in acest weekend. Deocamdata, dosarul penal pentru scurgere de informatii este in rem, adica nicio persoana nu este suspectata, ci se face ancheta asupra faptei.

Potrivit procurorului general interimar, Bogdan Licu, ancheta ar fi fost afectata de aceste scurgeri de informatii, care nu ar reflecta adevarul din rechizitoriu.

Dosarul #Colectiv, in sfarsit in instanta - cine sunt cei judecati pentru tragedie

"Din pacate (...) a aparut in media un draft al rechizitoriului, de fapt, sincer, nu este nici macar un draft, este un document de lucru al procurorilor. Mie imi pare foarte rau ca a aparut acel document in presa, este ceva inacceptabil, fapt pentru care vreau sa va aduc la cunostinta ca in cursul zilei de ieri am sesizat-o in scris pe doamna procuror-sef sectie, doamna Camelia Sutiman, pentru constituirea unui dosar penal in aceasta cauza pentru ca, din punctul meu de vedere, s-a savarsit infractiunea de compromitere a intereselor Justitiei", a spus Licu, potrivit B1 TV.

Acesta a anuntat ca dosarul Colectiv va fi trimis in judecata in aproximativ o saptamana, procurorii lucreaza la rechizitoriu, iar media va fi anuntata cand documentul va fi finalizat.

Dosarul #Colectiv, trimis in judecata - marturii din rechizitoriu: Oamenii au incercat sa stinga focul cu bere. Nu a avut nimeni un extinctor

"Nu este posibil sa apara asemenea documente in media, cu tot respectul pentru informarea publica, cu atat mai mult cu cat este mai mult o dezinformare publica, acel document fiind efectiv un document de lucru al procurorilor", a completat procurorul general interimar.

Scandalul dosarului Colectiv

In acest weekend, Digi 24 a publicat un document care ar fi draftul rechizitoriului in dosarul Colectiv, caz care urmeaza sa ajunga in instanta zilele urmatoare.

Potrivit draftului prezentat de televiziunea de stiri - document care contine 170 de pagini - sase persoane ar urma sa fie trimise in judecata: cei trei patroni ai clubului Colectiv, doi artifcieri si patroana firmei de artificii care au fost folosite in seara tragediei din 30 octombrie anul trecut.

Documentul mai arata ca patronii clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu - sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, in forma agravata, avand ca urmare decesul mai multor persoane; vatamare corporala din culpa, in forma agravata; neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

Mai mult, stingatoarele aflate in incinta clubului Colectiv erau expirate, iar dupa izbucnirea incendiului un barbat a incercat sa stinga focul aruncand cu bere.

In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata 64 de persoane, intre care 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Colectiv draft rechizitoriu, #scurgeri presa Colectiv, #dosar penal presa Colectiv , #incendiu club Colectiv