Dosarul #Colectiv, in sfarsit in instanta - cine sunt cei judecati pentru tragedie

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 11:16
13956 citiri
Dosarul #Colectiv, in sfarsit in instanta - cine sunt cei judecati pentru tragedie
Foto: Arhiva Ziare.com

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis in judecata dosarul Colectiv, la Judecatoria Sectorului 4.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, cei trei patroni ai clubului Colectiv vor fi judecati pentru ucidere din culpa, in forma agravata, avand ca urmare decesul mai multor persoane, vatamare corporala din culpa, in forma agravata si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, informeaza News.ro.

#Colectiv Acuzatii noi in dosar: Nu s-a asigurat securitatea in munca

Raport #Colectiv: Din cauza ventilatiei defecte, focul a fost amplificat de aproape sapte ori (Video)

La randul ei, patroana firmei de artificii, Daniela Ioana Nita, va fi judecata pentru ucidere din culpa, in forma agravata, avand ca urmare decesul mai multor persoane, vatamare corporala din culpa, in forma agravata, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri.

Unul dintre angajatii firmei de artificii, Viorel Zaharia, este judecat si el pentru ucidere din culpa, in forma agravata, avand ca urmare decesul ami multor persoane si vatamare corporala din culpa.

Dosarele a 13 morti din #Colectiv, facute publice: Care sunt cauzele deceselor (Video)

Medici din Belgia: Pacientii din #Colectiv erau "bombe bacteriologice"

Ce le-au declarat patronii clubului anchetatorilor - Rechizitoriu

George Alin Anastasescu, principalul actionar de la Colectiv, le-a explicat anchetatorilor cum au decis sa renoveze clubul, ce materiale au folosit si care a fost ratiunea alegerii respectivelor materiale.

"Materialele pe care le-am folosit la renovare, respectiv buretele care a fost aplicat pe stalpii de sustinere si pe tavan, stiam de la constructor ca era ignifugat. La momentul respectiv, din discutia pe care am avut-o cu constructorul, am vrut sa alegem alt burete. Scopul buretului era asigurarea unei acustici corecte in sala. Nu ne-a interesat pretul atunci cand am ales buretele. Aceste amenajari au avut loc in anul 2013, august", le-a spus Anastasescu anchetatorilor, potrivit rechizitoriului.

O victima din #Colectiv, mesaj pentru patroni: Ar face bine sa stea cu ochii-n patru

Costin Mincu le-a povestit anchetatorilor canu cunoaste multe detalii despre amenajarile propriu-zise, insa a mentionat ca au existat certuri intre el si Alin Anastasescu legat de costurile lucrarilor care au depasit cu mult bugetul estimat. Minci a spus ca explicatia primita de la Anastasescu a fost ca "lucrarile sunt la un standard de excelenta".

"Din cauza optiunilor facute de Alin, costul amenajarilor a crescut de la factura la factura si am ajuns la discutii in contradictoriu cu Anastasescu, iar acesta mi-a explicat ca cheltuielile sunt justificate, deoarece domnul Stefan executa lucrari la un standard de excelenta", a declarat Mincu in fata anchetatorilor.

#Colectiv Patronii clubului scapa definitiv de arest - cercetati sub control judiciar

Cele mai putine declaratii a dat Paul Gancea, acestea devenind actionar dupa ce majoritatea modificarilor fusesera facute.

In urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, si-au pierdut viata 64 de persoane - 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate.

Incendiul a izbucnit in timpul unui concert sustinut in clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity, care isi lansa albumul "Mantras of War". Solistul Andrei Galut este singurul membru al trupei care a supravietuit. Alte zeci de persoane care au supravietuit tragediei au ramas cu sechele severe atat fizice, cat si psihice.

#Colectiv: Cele mai recente informatii despre singurul supravietuitor din trupa Goodbye to Gravity

Un raport al Corpului de Control al premierului publicat de curand arata ca Directia de Sanatate Bucuresti, spitalele unde au fost internate victimele, ISU si Departamentul pentru Situatii de Urgenta sunt cele patru institutii care au intervenit necorespunzator in noaptea tragediei de la Colectiv.

Raport al Guvernului in cazul #Colectiv: Panica, haos, birocratie, improvizatie - Ce nereguli au mai fost constatate

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#dosar Colectiv trimis judecata , #incendiu club Colectiv