Incendiu in Colectiv Banicioiu: Pacientii primesc tot ce au nevoie. Nu avem putere divina

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 22:34
3494 citiri
Incendiu in Colectiv Banicioiu: Pacientii primesc tot ce au nevoie. Nu avem putere divina
Foto: B1Tv

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat duminica seara ca marea problema a persoanelor care se afla internate in spitale, dupa tragedia din Clubul Colectiv, este arsura cailor respiratorii.

"Multi pacienti au chiar arsuri de plamani. Nu imi explic cum s-a desfasurat incendiul. Ei au inhalat si fum, dar si aer cu o temperatura foarte ridicata. In plus majoritatea au venit intoxcati si cu diverse substante in urma arderii materialului cu care s-a facut izolatia fonica. Acesti bolnavi nu se pot compara cu alt tip de pacienti arsi sau chiar cu mari arsuri", a spus Banicioiu la Realitatea Tv.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Incendiu in Club Colectiv: Inca o tanara a murit. Numarul mortilor a ajuns la 30 si ar putea sa creasca LIVE

Ministrul Sanatatii a precizat ca medicii romani au capacitatea de a face fata unui numar astfel de mare de cazuri, insa "nu avem putere divina".

Incendiu in Club Colectiv: 137 de raniti mai sunt internati in spitalele Capitalei

"Vorbim de un numar mare de pacienti, aproape 190 de raniti. Este un numar foarte mare. In general numarul centrelor de arsi este redus. Nu multe tari puteau face fata un astfel de incendiu. (...) Nu avem puterea divinitatii", a explicat ministrul Sanatatii.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Unde se poate dona sange si in ce conditii

Nicolae Banicioiu a tinut sa precizeze ca pacientii primesc tot ce au nevoie.

"De exemplu, este o crema in Israel...astazi la ora 12.00 a aterizat avionul cu cutiile. Pacientii primesc tot de ce au nevoie. Patologia este foarte grava, situatia pacientului se poate schimba de la o ora la alta. Fiecare caz in parte este complicat. Trebuie oferita o modalitate de tratament individualizata. Au venit doua echipe din Istrael. I-am intrebat daca mai exista altceva, daca putem aduce ceva, daca merita sa ii transportam in afara. Au spus ca mai mult de atat nu se poate", a completat ministrul Sanatatii.

Un numar de 137 de raniti in incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internati, duminica seara, in spitalele Capitalei, informeaza Ministerul Sanatatii.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#incendiu club Colectiv, #morti incendiu club Colectiv, #internati club Colectiv , #incendiu club Colectiv