Incendiu in Colectiv: 7 morti in 12 ore si bilantul negru ajunge la 39

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 15:35
2785 citiri
Incendiu in Colectiv: 7 morti in 12 ore si bilantul negru ajunge la 39
Foto: Arhiva Ziare.com

Un alt ranit in incendiul de la clubul Colectiv a incetat din viata, sambata, la Spitalul de Arsi din Capitala, numarul mortilor in tragedia produsa vinerea trecuta ridicandu-se acum la 39.

Potrivit unor surse medicale citate de Mediafax, barbatul se numea Alexandru Chelba si avea 33 de ani.

Era fotograf si fusese transferat la Spitalul de Arsi de la Spitalul Pantelimon, informeaza Realitatea TV. Tanarul avea arsuri foarte grave, pe mai bine de 50% din suprafata corpului, precum si arsuri ale cailor aeriene.

Decesul a fost confirmat in jurul orei 15:00. Prima victima decedata sambata a murit la ora 3 dimineata, ceea ce inseamna ca 7 raniti au pierit in interval de 12 ore.

Sambata au fost inregistrate 7 decese in randul victimelor incendiului de la club Colectiv: 3 la Spitalul de Arsi, 1 la Spitalul Universitar, 1 la Spitalul Floreasca si 2 in Olanda.

"Aceasta e saptamana cea mai critica. Nu se incheie, aici incepe. Estimez ca in proportie de 90% se va rezolva intr-o saptamana, noi ne dorim sa fie cat mai putini morti sau deloc", a declarat la Realitatea TV medicul Dan Enescu, manager al Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitala.

Pe de alta parte, seful sectiei de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului Floreasca, Ioan Lascar, a declarat sambata ca datele statistice prezentate in literatura de specialitate arata ca, in cazul asocierii arsurilor de cai tegumentare si cai aeriene, indicele de mortalitate se situeaza intre 30-80%.

"Exista datele statistice din literatura de specialitate, ma refer la literatura globala, care, in cazul asocierii arsurilor tegumentare cu arsurile de cai respiratorii, imprevizibilitatea este intotdeauna prezenta, iar gradul, indicele de mortalitate oscileaza intre 30-80%. Asta inseamna ca 3 pana la 8, dupa diferite statistici, pacienti care au acest diagnostic in momentul producerii accidentului si al internarii sunt candidati la deces", a spus Lascar, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#fotograf murit incendiu Colectiv, #bilant morti Colectiv , #incendiu club Colectiv
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Camelia Badea: "precum si arsuri ale cailor aeriene."