Incendiu in Colectiv Cei doi ofiteri ISU care au facut verificari in club au fost arestati (Video)

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 15:09
3989 citiri
Incendiu in Colectiv Cei doi ofiteri ISU care au facut verificari in club au fost arestati (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei doi angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, cercetati de DNA in dosarul incendiului din Colectiv, au fost arestati marti, in urma unei decizii a Tribunalului Militar Bucuresti.

Este vorba despre ofiterii George Matei si Antonina Radu, primul fiind arestat preventiv, iar al doilea plasat in arest la domiciliu, transmit televiziunile de stiri.

Cei doi - ofiteri-inspectori cu gradul de capitan in cadrul ISU Bucuresti la data faptelor - au fost audiati luni dupa-amiza la DNA si ulterior retinuti pentru 24 de ore, fiind acuzati de abuz in serviciu.

Incendiu in Colectiv: Angajati ISU, adusi cu mandat la DNA (Video)

Incendiu in Colectiv Doi ofiteri ISU, retinuti de DNA

Procurorii anticoruptie suspecteaza ca Matei si Radu au observat in timpul verficarilor ca exista nereguli in clubul Colectiv, insa nu au luat masuri in legatura cu problemele descoperite.

Intr-un comunicat DNA se arata ca, in perioada septembrie 2014 - primavara anului 2015, cei doi ofiteri-inspectori ISU, "in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu".

De asemenea, procurorii militari anticoruptie spun ca cei doi "au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta".

Au facut mai multe verificari in Colectiv

DNA precizeaza, desi cei doi s-au deplasat de mai multe ori la club, "nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate comerciala sa fie luata in evidenta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu".

Incendiu in Colectiv Un pacient din Marea Britanie a murit - Bilantul tragediei a ajuns la 48 de morti

Astfel, clubul Colectiv a obtinut un folos necuvenit de 62.298 de lei, "reprezentand profitul pe care aceasta societate l-a realizat de la inceperea functionarii pana la data dezastrului 30.10.2015".

Vinerea trecuta a fost deschis de procurorii militari ai DNA un dosar in care sunt vizati angajati ai ISU Bucuresti - Ilfov, iar de la sediul institutiei au fost ridicate documente despre controalele facute privind prevenirea incendiilor.

Incendiu in Colectiv DNA incepe urmarirea penala cu tinta ISU si Primaria Sector 4

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#angajati ISU arestati, #angajati ISU arestati Colectiv , #incendiu club Colectiv