Incendiu in Colectiv: Inca patru victime au murit. Bilantul a ajuns la 45 de morti

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 23:26
46295 citiri
Incendiu in Colectiv: Inca patru victime au murit. Bilantul a ajuns la 45 de morti
Foto: Arhiva Ziare.com

Duminica, bilantul tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 45 de morti, dupa ce alte 4 victime au pierdut lupta cu ranile grave - doua la Spitalul Floreasca din Bucuresti, una la Spitalul de Arsi, iar ultima in timpul transferului spre Elvetia.

Peste 90 de raniti mai sunt internati inca in Capitala, aproximativ 36 fiind in stare critica sau grava, iar 57 stabili.

Preoti de la mai multe biserici au oficiat, in fata clubului "Colectiv", parastasul de noua zile pentru cei care si-au pierdut viata aici pe 30 octombrie, fiind prezenti peste 200 de oameni.

O aeronava NATO a preluat 10 raniti, care vor fi transferati in cursul noptii de duminica spre luni la spitale din Marea Britanie si Norvegia.

In acest timp, protestele din Bucuresti si din tara au continuat, dar, in ceea ce priveste ancheta, nu au aparut informatii noi.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE text, evolutia starii de sanatate a ranitilor in incendiul din clubul Colectiv si cele mai recente informatii legate de transferurile in strainatate:

23:26 - Incheiem aici relatarea evenimentelor de duminica, dar va invitam sa urmarim impreuna si luni evolutia #colectiv.

23:25 - Noua pacienti vor fi internati in aceasta noapte in spitale din Marea Britanie, iar unul intr-un spital din Norvegia, dupa ce aeronava NATO care asigura transportul pacientilor a decolat de pe aeroportul Otopeni.

22:33 - Brasov: Cateva zeci de persoane au aprins lumanari langa unul dintre zidurile Prefecturii Brasov, au depus buchete de flori si au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor, in randul carora se afla si Alexandra, o brasoveanca de 26 de ani care a murit duminica, la Spitalul Floreasca.

22:38 - Buzau: Cateva zeci de tineri au venit la altarul improvizat langa Monumentul eroilor revolutiei din decembrie 1989, unde au aprins candele si au rostit rugaciuni.

21:07 - Cu aeronava NATO vor pleca doar 10 pacienti, in Marea Britanie si Norvegia, iar in Finlanda nu va mai fi transportat niciun ranit, deocamdata.

Modificarile au avut loc ca urmare a inrautatirii starii de sanatate a unora dintre cei 12 pacienti aflati pe lista initiala. Astfel, pacientul care urma sa ajunga in Finlanda va ramane in Marea Britanie si in Norvegia va merge doar un pacient, a anuntat Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Foto: captura Realitatea Tv

20:45 - Potrivit secretarului Raed Arafat, aeronava NATO va transporta 10-12 persoane.

  • "Acum pregatim aeronava NATO. Nu stim inca numarul ranitilor care vor pleca, probabil 10-12, vom vedea. Aeronava va pleca in aceasta noapte", a declarat Arafat.
  • Foto: captura B1 TV

    20:39 - Aeronava NATO este pregatita pentru transportul ranitilor. Echipajele SMURD, coordonate de secretarul de stat in MAI Raed Arafat, vor instala targi si alte echipamente, dupa standardele NATO. Pacientii vor fi adusi pe aeroport cu putin timp inainte de delocare, dupa pregatirea tehnica a aeronavei, informeaza Mediafax.

    19:29 - Medici specialisti voluntari vin din Franta pentru a opera la Bucuresti, alaturi de echipele de medici romani, pentru asigurarea tratamentului unui numar cat mai mare de pacienti dintre cei raniti in incendiul de la Colectiv, primii doctori sosind duminica si altii luni, anunta Ambasada Frantei.

    19:28 - Aeronava NATO va prelua 12 raniti, care vor fi transferati la spitalele din Marea Britanie, Norvegia si Finlanda, intr-o prima etapa, potrivit unor surse din MAI, citate de Mediafax.

    19:27 - Tobosarul Goodbye to Gravity a fost resuscitat timp de 70 de minute, atat in aeronava care trebuia sa-l duca la o clinica din Elvetia, cat si in ambulanta care il transporta spre Spitalul de Arsi, spune directorul medical al Spitalului de Arsi, Cristian Nitescu. Tanarul a murit cand a ajuns la unitatea medicala din Capitala, conform Mediafax.

    19:09 - Avionul NATO a aterizat la Otopeni. In jurul orei 19:30, ar trebui ca ambulantele cu pacienti sa ajunga la el.

    18:45 - Ministrul Sanatatii a comentat, la Romania, Tv, starea pacientilor.

  • "Situatia la zi este urmatoarea: in continuare sunt pacienti critic si gravi internati in Romania. Numarul lor este mai mare de 30 si o parte dintre ei vor fi transferati in seara aceasta. Toti ceilalti raman in ingrijire in Romania si trebuie sa aveti incredere in medicii romani", a spus Nicolae Banicioiu.
  • 18:10 - Ultimele informatii arata ca Bogdan Enache a murit, el neraspunzand masurilor de resuscitare, care au durat aproximativ 70 de minute. Astfel, bilantul victimelor tragediei a urcat la 45 de persoane.

    Foto: Goodbye to Gravity/Facebook

    18:00 - Tobosarul trupei Goodbye to Gravity a intrat in stop cardiac in timp ce se afla la bordul aeronavei militare care il transporta in Elvetia, dar s-au inceput masurile de resuscitare. Avionul s-a intors din drum si a aterizat deja pe Aeroportul Baneasa.

    17:47 - Un mars de amploare pentru "resetarea" Romaniei si Republicii Moldova prin Unire si formarea unui guvern comun a avut loc duminica la Chisinau, relateaza Radio Chisinau.

    17:35 - Peste 400 de persoane s-au strans la Haga, in semn de solidaritate fata de victimele incendiului, sub semnul #olandapentrucolectiv.

    17:25 - Fotograful Catalin Ilnitchi, in varsta de 30 de ani, care a fost ranit grav in incendiu, a fost transferat la spitalul Sheba - Tel Ha Shomer din Israel, arata Intermedicas.

  • 21 de raniti au fost transferati, pana duminica la amiaza, din spitalele din Capitala in clinici din Belgia, Olanda, Austria, Israel si Germania, potrivit unui bilant al Ministerului Sanatatii.
  • 17:12 - Tobosarul Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, este in drum spre Elvetia, unde este transportat cu un avion militar, o aeronava tip Cessna Citation, a Inspectoratului General de Aviatie, arata un comunicat MAI.

    17:07 - Ministerul Sanatatii a anuntat ca va crea un grup special de interventie, care sa gestioneze comunicarea cu familiile, informeaza Realitatea Tv.

    16:30 - Peste 250 de romani, moldoveni si italieni participa, duminica dupa-amiaza, la un miting de solidaritate cu victimele tragediei din clubul Colectiv, in fata Ambasadei Romaniei la Roma.

    15:26 - Julio Iglesias transmite un mesaj de condoleante pentru victimele din Colectiv, aceasta fiind postat, in limba romana, pe pagina sa de Facebook, si insotit de o imagine cu mesajul in limba engleza.

  • "Pentru toti prietenii mei romani, inima mea este cu voi, va sunt alaturi si va transmit cele mai profunde condoleante pentru victimile si suferinta datorata tragediei de saptamana trecuta de la Colectiv. Romania a fost intotdeauna in inima mea si de aceea simt durere in aceste momente dificile. Julio ‪#colectiv", a scris pe Facebook Julio Iglesias.
  • Foto: Julio Iglesias/Facebook

    15:12 - Un nou clip filmat in seara tragediei din clubul Colectiv a aparut sambata pe YouTube. Inregistrarea a fost facuta in timpul concertului, dar inainte ca flacarile sa cuprinda tavanul incaperii si ii surprinde pe membrii trupei Goodbye to Gravity, plini de energie, interpretand una dintre piesele noului album.

    16:08 - Peste 200 de persoane se afla la clubul Colectiv, unde se aprind in continuare candele si se spun rugaciuni. In cursul zilei s-a tinut aici si o slujba de 9 zile, tinuta de un sobor de 15 preoti, in memoria victimelor incendiului.

    15:06 - O aeronava NATO care apartine armatei britanice va ateriza in Romania in jurul orei 19:00, urmand ca, la 19:30, pacientii care se vor incadra pentru transport sa fie adusi cu mai multe ambulante. Capacitatea maxima a aeronavei este de 54 de pacienti.

    14:41 - Spitalul Elias: sunt opt pacienti, din care cinci la Terapie Intensiva si trei la Chirurgie plastica. Doi pacienti de la terapie intensiva vor fi transferati la unitati medicale din Norvegia si Marea Britanie.

    14:39 - Bogdan Molesag, tobosarul trupei Up to Eleven si cameraman la Prima TV, una dintre persoanele ranite in incendiul din clubul Colectiv care au fost transferate sambata in spitale din strainatate, a ajuns cu bine la o clinica din Belgia, desi au existat complicatii pe drum, au anuntat apropiati ai acestuia pe Facebook, potrivit Medfax.

    14:35 - Patriarhul Daniel a pomenit victimele tragediei in timpul slujbei oficiate la Manastirea Zosin din judetul Botosani. PF Daniel s-a rugat pentru iertarea pacatelor acestora si a cantat, impreuna cu credinciosii, "Vesnica pomenire".

    Foto: Patriarhia Romana

    14:28 - La clubul Colectiv s-a tinut o slujba de 9 zile, in memoria victimelor incendiului.

    13:23 - Spitalul "Bagdasar Arseni": din cele 15 persoane internate in unitatea medicala, zece sunt la Terapie Intensiva, dintre acestea patru fiind in stare critica, iar patru in stare foarte grava.

    13:02 - Spitalul de Arsi: din cei sapte pacienti, unul nu este intubat, iar 6 sunt intubati. Astfel, doi sunt in stare foarte grava, critica, 4 gravi, dar stabili, iar unul este dependent de oxigen, dar starea sa este stabila.

    Pentru doi dintre ei se fac demersurile pentru a pleca in strainatate, unul in Elvetia si unul in Finlanda. In Elvetia pleaca chiar unul dintre membrii formatiei - tobosarul. Doi dintre pacienti sunt netransportabili si, la doi, familia nu a fost de acord sa plece in strainatate. Datele au fost oferite de directorul medical al clinicii, Cristian Nitescu.

    12:14 - Spitalul Floreasca: unul dintre pacientii internati va fi transferat in Israel. Opt persoane sunt la terapie intensiva, in stare critica, potrivit cadrelor medicale.

    11:42 - Spitalul Grigore Alexandrescu: toti cei sase pacienti internati sunt stabili.

  • "Cinci pacienti cu arsuri si un alt pacient, in sectia de toxicologie, venit la cinci zile dupa accident, care prezinta arsuri de cai aeriene. Sunt stabili. Nu mai avem niciunul intubat", a declarat duminica, purtatorul de cuvant al institutiei, medicul Raluca Alexandru, pentru Agerpres.
  • 11:40 - Spitalul Elias: doi pacienti raniti in incendiul din Colectiv sunt in stare grava.

  • "Noi mai avem cinci pacienti in Terapie Intensiva. Au fost transferati in doua randuri inca patru pacienti din cei noua pe care ii aveam in urma cu doua zile. Din cei cinci, doi se afla in stare grava. Ceilalti trei sunt destul de bine, dar sunt pansati pe chirurgie plastica", a declarat duminica, pentru Agerpres, managerul institutiei, Doina Dimulescu.
  • 11:33 - Miscarea Civica Initiativa Romania ii reproseaza secretarului de Stat Raed Arafat lipsa de transparenta si haosul institutiilor statului in elaborarea si gestionarea unui plan coerent pentru salvarea ranitilor din Colectiv.

    Initiativa cere crearea unei celule de criza care sa centralizeze, administreze si comunice toate eforturile de ajutor, simplificarea procedurilor de donatie si punerea in aplicare a derogarilor privind transferul in strainatate si a victimelor fara asigurare medicala.

    11:28 - Si misiunea spre Ungaria, programata pentru ora 12.00, a fost amanata. Starea ranitilor nu permite transferul in acest moment, informeaza Realitatea Tv.

    11:25 - Ranitii in incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din strainatate vor fi transportati si cu un avion al NATO, aeronava putand efectua deplasari intr-un timp de doua ori mai scurt decat avioanele romanesti.

  • "Exista un program la nivelul NATO la care si Romania contribuie. Am solicitat ieri (sambata-n.red.) ca azi sa ne puna la dispozitie unul din aceste avioane.

    Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Daca cei de la Departamentul de Situatii de Urgenta vor sa trimita raniti, se va face mult mai repede", a declarat Dusa, pentru B1Tv.

  • 11:03 - Spitalul Militar: aici mai sunt 9 pacienti, doi la terapie intensiva si 7 la sectia de chirurgie, in stare stabila.

    10:09 - Zborul de transfer spre Marea Britanie a fost anulat. Se pare ca avionul Spartan nu se incadreaza in normele Regatului, dar va fi inlocuit.

    Foto: www.c-27j.ca

    10:05 - O alta victima din Clubul Colectiv si-a pierdut viata la Spitalul de Arsi din Capitala, in noaptea de sambata spre duminica, conform unor surse medicale citate de Mediafax.

    10:01 - De la Spitalul Bagdasar Arseni s-a anuntat oficial inca un deces: o tanara. Fata a murit sambata seara, in jurul orei 19:00, insa medicii au facut anuntul duminica dimineata. Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, tanara era "in stare septica, foarte grava".

    9:20 - Potrivit profesorului Ioan Lascar, incepand din a cincea zi este cea mai grea perioada pentru ranitii in stare critica.

  • "La toti cei patru decedati din Spitalul Floreasca le-a cedat plamanul. Este perioada complicatiilor majore respiratorii. Este exact cum apare in literatura de specialitate, este o evolutie exact ca la carte.

    Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la acesti pacienti este intre 30 si 80 la suta, adica cel putin trei si maxim opt din zece pacienti arsi in stare critica decedeaza.

    Acum este riscul vital, din cauza complicatiilor majore. Oriunde pe aceasta planeta evolutia este aceeasi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat, pentru Mediafax, Ioan Lascar, seful Clinicii de chirurgie plastica din Spitalul Floreasca.

  • 9:18 - La Spitalul Floreasca au murit Alexandra Radulescu, care avea 26 de ani, si un cetatean turc, au declarat surse medicale, pentru Mediafax.

    8:56 - Familia tobosarului Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, vrea sa il mute in Franta, insa nu o poate face la acest moment, fiind informata ca tanarul nu este asigurat si astfel nu i se pot deconta integral transportul si tratamenul, in baza formularului E112.

    8:55 - Starea lui Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, ranit grav in incendiul din clubul Colectiv, s-a inrautatit, el incepand sa aiba convulsii, iar familia vrea sa-l mute in strainatate.

    Alex Pascu are nevoie de ajutor. Trebuie mutat la o clinica din afara si, din pacate, avem nevoie de bani pentru...

    Posted by Goodbye To Gravity on Saturday, November 7, 2015

    8:18 - Doua misiuni umanitare vor transporta cativa dintre ranitii in incendiul de la Colectiv spre Marea Britanie si Ungaria. Numarul comunicat momentan este de 8 persoane, dar el poate varia, in functie de evolutia starii de sanatate.

    • Marea Britanie (ora aproximativa de decolare 10.00)
    • Ungaria (ora aproximativa de decolare 12.00)

  • Pentru transferul pacientilor se vor folosi doua aeronave de tip C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane, configurate pentru misiuni de evacuare medicala.
  • 8:13 - Inca doi pacienti au murit. Bilantul a ajuns la 43 de persoane, duminica dimineata, la Spitalul Floreasca, din Capitala, bilantul tragediei ajungand la 43 de persoane.

    Cele doua persoane se numarau printre cele care erau in stare extrem de grava, inca din momentul cand au ajuns la spital

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
    Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
    Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
    Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
    Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
    Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
    #bilant incendiu Colectiv, #ancheta incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv
    Comentarii