Raed Arafat: Interventia in cazul Colectiv a fost adecvata

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 22:03
3398 citiri
Raed Arafat: Interventia in cazul Colectiv a fost adecvata
Foto: Facebook/Raed Arafat

Secretarul de stat din ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat ca interventia in cazul Colectiv a fost adecvata.

Potrivit acestuia, Bucurestiul a facut fata la o situatie care ar fi ingenuncheat multe capitale europene.

Raed Arafat vorbeste despre o campanie bine regizata impotriva lui. Sunt hotarat sa nu cedez!

Arafat respinge din nou acuzatiile care i se aduc: Daca am fost corupt, gasiti banii!

"Ce stiu pana acum este din punctul meu de vedere, al interventiei a fost o interventie adecvata pentru situatia respectiva. Am comparat cu interventii similare din alte tari. Am luat un incediu din SUA. Acolo s-au concentrat 64 de ambulante, noi am reusit sa concentram 57 plus masinile de dezastre. Aceasta reactie a fost una adecvata. Partea de spitale si transfer la spitale.

Ce stim cu siguranta este ca Bucurestiul a facut fata la o situatie care ar fi ingenuncheat multe capitale europene. Partea de transfer catre alte tari, am reusit intr-un timp acceptabil si la momentul respectiv s-a facut tranferul a 39 de pacienti. Cativa au plecat pe cont propriu. Faptul ca am dus 39 de oameni in afara Romaniei este un lucru imens. Noi am avut inca din ziua de sambata colaborari cu colegi din alte tari", a afirmat Raed Arafat, sambata seara, la B1Tv.

Arafat spune ca nu fuge de raspundere: Ma pun la dispozitia premierului

In ceea ce priveste informatiile aparute in spatiul public, referitoare la ascunderea unor cadavre, secretarul de stat a spus ca s-a incercat crearea unei emotii la populatie.

"Mai e aspectul dezinformarilor. Incerci sa creezi o emotie la populatie, ca sa reactioneze si sa faca ceva. Una din probabilitati este ca sa iasa in strada sau sa scazi incredrea in ce se intampla sau in anumiti oameni. Acest lucru inseamna o manipulare. Prima data s-a spus ca am ascuns cadavrele, dupa care s-a corectat nuanta - ii tin sub ventilatoare si anunta pe rand ca au decedat. Aceasta chestie a incercat sa se perpetueze. Nu a mers prea departe, dar tentativa a existat", a spus Arafat.

Totodata, el a afirmat ca legislatia pe prevenire era deficitara iar la incaputul acestui an a inceput sa o schimbe.

"La prevenire avem o situatie foarte clara. Legislatia pe prevenire era deficitara. Daca mergeai si il amendai ca nu are autorizatie, plecai si el functiona in continuare pentru ca legislatia nu prevedea nimic. La inceputul acestui an am inceput sa schimbam legislatia, deci problema era identificata. A fost o problema din mai multe parti.

S-a acceptat din partea propietarilor ca 'lasa ca nu pot sa ne faca nimic'. S-a acceptat din partea autoritatilor ca legea nu imi permite sa fac mai mult. Acum am inceput intr-adevar sa aplicamn anumite reguli. Pompierii au fost comasati cu protectia civila in 2004 si a iesit ISU. Acest inspectorat este tanar si legislatia mai trebuie perfectata. Are doua aspecte: interventia si prevenirea. Din pacate in partea intervenirii am avut situatii care ne-a semnalat ca exista anumite probleme", a precizat Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#incendiu Colectiv, #Raed Arafat incendiu Colectiv, #Raed Arafat demisie , #incendiu club Colectiv