Doi supravietuitori din #Colectiv, interviu pentru BBC: Marturisiri din infern si multumiri pentru medicii britanici

Vineri, 04 Martie 2016, ora 12:46
3595 citiri
Doi supravietuitori din #Colectiv, interviu pentru BBC: Marturisiri din infern si multumiri pentru medicii britanici
Foto: Ziare.com

Doi supravietuitori ai incendiului de la clubul Colectiv, soldat cu 63 de morti, si-au exprimat recunostinta, intr-un interviu acordat BBC, pentru ingrijirile primite la Unitatea pentru Arsi a Spitalului Royal Victoria din Newcastle.

Cei doi supravietuitori, Alex Olteanu si Cristian Raducanu, au povestit pentru televiziunea britanica prin ce au trecut in noaptea incendiului de la Bucuresti, transmite News.ro.

"M-am uitat la tavan si am vazut ca, in numai cateva secunde, dintr-un colt al salii a luat foc tot. Deci tot tavanul era in flacari", a spus Cristian Raducanu.

#Colectiv - 4 luni de la tragedie: Martisoare cu snururi alb-negre, flori si lumanari in fata clubului

"Oamenii impingeau din spate, iar oamenii aflati in fata cadeau, oameni mai din spate cadeau peste ei, astfel incat erau trei, patru, cinci oameni unii peste altii", a precizat Alex Olteanu despre cosmarul prin care a trecut.

In interviu, cei doi romani au povestit si cum au scapat din infernul in care se transformase clubul.

"M-am luptat putin inauntru, dar... Este cea mai urata amintire pe care o am... A trebuit sa calc pe oameni ca sa ies, pentru ca erau oameni unii peste altii", isi aminteste Raducanu.

"M-au asezat intr-un scaun cu rotile si au incercat sa ma duca intr-un salon, dar dupa aceea nu mai tin minte nimic. M-am trezit aici, in Anglia, dupa o luna", a afirmat Alex.

In prezent, ei le sunt recunoscatori medicilor si asistentelor din Marea Britanie, care i-au ajutat sa isi revina.

#Colectiv Cate persoane mai sunt internate in spital la patru luni de la tragedie

"Sunt treaz de trei luni si simt ca o parte din personalul medical este ca familia mea. Ne-au ajutat mult, la lucruri simple, precum mancatul, spalatul si mersul la toaleta. Trebuie sa le transmit aprecierea mea pentru ceea ce au facut pentru mine", a subliniat Alex.

Alex Olteanu si Cristian Raducanu au fost dusi la spitalul din Newcastle in luna noiembrie, cu o aeronava NATO. Ei au fost supusi la interventii chirurgicale, dupa care au fost inclusi in programul de reabilitate fizica si psihologica.

In urma incendiului produs in noaptea de 30 octombrie la clubul Colectiv din Capitala si-au pierdut viata 63 de persoane, iar circa 100 au fost ranite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#victime Colectiv interviu BBC, #victime Colectiv Anglia, #incendiu club Colectiv, #raniti incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv