Fotografia zilei: Altarul cu amintiri de la Colectiv

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 16:58
3530 citiri
Fotografia zilei: Altarul cu amintiri de la Colectiv
Foto: Ziare.com / Camelia Badea

Clubul Colectiv din Capitala a devenit loc de pelerinaj dupa incendiul din 30 octombrie, care a dus la moartea a 48 de oameni, majoritatea tineri, si la ranirea a peste 100. Langa miile de lumanari si sutele de buchete de flori sau coroane, la locul dezastrului pot fi citite si foarte multe mesaje impresionante.

Unele sunt scrise pe bannere si sunt adresate politicienilor: "In '89 ne-ati impuscat, 26 de ani v-ati batut joc de noi, acum ne-ati ars de vii?!" sau "26 de ani de trista agonie. Cati trebuie sa mai moara pentru a trezi o Romanie?".

Altele sunt lasate la fata locului pe diverse bucati de hartie: "Copii ca mine, ca tine s-au dus, nu acasa la parinti", "Sa se faca dreptate!", "Rock-ul nu ucide! Va iubim de oriunde ati fi. Luptati pana la capat, voi, cei din spitale!", "Un grec, prieten al Romaniei, isi exprima durerea si compasiunea pentru pierderea acestor tineri intr-un mod tragic. Drum bun, copii!".

Cele mai emotionate sunt insa gandurile indreptate catre cei disparuti. "Fraiere, trebuia sa ne vedem acasa. O sa-mi lipsesti!", scrie sub fotografia unuia dintre ei. "Ne e dor de voi. Suflete pierdute, ingerii nevinovati au ars nedrept", sta scris pe o foaie de hartie prinsa langa un ursulet de plus.

In partea dreapta a cladirii a fost amenajat un mic altar cu amintiri, pe coltul caruia sta scris mare "Coruptia ucide". Pe o plansa mare din carton alb stau prinse zeci de fotografii din care zambesc fericiti cei care au trecut in nefiinta mult prea devreme, iar alaturi de ele sunt scrise ultimele ganduri adresate lor de catre cei dragi.

"Patrunjelut frumos, nu o sa-mi ajunga o viata sa-ti spun cat de mult ai insemnat pentru mine. You are my other half. O sa te duc sa vezi lumea, o sa incerc sa fac tot ce tu nu ai apucat". "Nu iti voi uita niciodata zambetul cald si ochii curiosi. Regret enorm ca asa trebuie sa imi afli ultimele ganduri". "O sa ne lipsesti". "Zbor lin, copil frumos! Nu te vom uita!". "Iti multumesc pentru iubirea ta, pentru sprijin si rabdare. Vesela si optimista, asa vei merge cu mine mai departe. Te iubesc!".

Foto: Ziare.com/Camelia Badea

Din fericire, toamna a fost blanda cu noi. Din 30 octombrie si pana acum, in Bucuresti nu a plouat deloc.

La locul de pelerinaj din fata clubului Colectiv, oamenii continua sa vina si sa aprinda lumanari, sa depuna flori si sa se roage pentru victimele tragediei si pentru ca Dumnezeu sa le dea puteri celor internati in spitale.

Foto: Ziare.com / Camelia Badea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incendiu Colectiv fotografii lumanari mesaje, #incendiu Colectiv altar amintiri , #incendiu club Colectiv