Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Incendiu in Club Colectiv: Capitanul ISU care a facut controale in club, arestat preventiv

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 17:28
4212 citiri
Incendiu in Club Colectiv: Capitanul ISU care a facut controale in club, arestat preventiv
Foto: Arhiva Ziare.com

Antonina Radu, capitanul ISU care a facut controale in Colectiv, plasata in arest la domiciliu, marti, a fost arestata preventiv de Curtea Militara de Apel, care a admis contestatia Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul privind eliberarea avizelor pentru clubul din Capitala.

Curtea Militara de Apel a admis, sambata, contestatia procurorilor DNA impotriva deciziei Tribunalului Militar Bucuresti, din 10 noiembrie, si a dispus ca Antonina Radu sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile.

Incendiu in Colectiv O tanara a murit in Germania - Bilantul a ajuns la 55 de morti

De asemenea, in acelasi caz, instanta i-a respins contestatia lui Petrica George Matei, cel de-al doilea angajat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti- Ilfov care a efectuat verificari in clubul Colectiv, si a hotarat ca acesta sa ramana in arest.

Incendiu in Colectiv Banicioiu ii propune lui Iohannis decorarea medicilor si vrea sa le dea sporuri importante

Decizia luata de Curtea Militara de Apel este definitiva.

Tribunalul Militar Bucuresti a decis, marti, arestarea preventiva pentru 30 de zile a capitanului George Matei si a dispus plasarea in arest la domiciliu a colegei sale, capitan Antonina Radu, in dosarul in care sunt acuzati de abuz in serviciu privind eliberarea avizelor pentru Clubul Colectiv. Decizia a fost insa contestata de inspectorii ISU si de DNA, in cazul Antoninei Radu.

Potrivit motivarii Tribunalului Militar Bucuresti, Antonina Radu si Petrica George Matei, in loc sa informeze conducerea ISU si sa ia masuri urgente pentru stabilirea posibilelor riscuri de incendiu din clubul Colectiv si remedierea imediata a acestora, "prestau servicii pentru persoanele juridice si fizice, care ar fi trebuit sa fie controlate de acestia, ceea ce e eveident, este total impotriva prevederilor legii si regulamentelor care reglementeaza activitatea ofiterilor ISU".

Incendiu in Colectiv: Situatia ranitilor aflati inca in spitale

De asemenea, judecatorul de drepturi si libertati subliniaza si ca sunt ernoate sustinerile apararii potrivit carora nu exista o legatura de cauzalitate intre faptele inculpatilor si "dezastrul produs la Colectiv".

Judecatorul de drepturi si libertati a mentionat ca este necesara privarea de liberatate a capitanului Petrica George Matei "pentru inlaturarea unui pericol social ridicat generat de neincrederea indusa opiniei publice in institutii importante ale statului, prin modul in care a actionat ca reprezentant al acestora".

In ceea ce o priveste pe Antonina Radu, Tribunalul Militar Bucuresti arata ca, aceasta are in ingrijire o fiica de opt ani si un frate de 42 de ani fara niciun venit, cu handicap psihiatric accentuat, iar in cazul ei nu se impune masura arestarii preventive.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In doua saptamani de la tragedie au decedat alte 28 de persoane, numarul victimelor ajungand, vineri, la 55.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa noua au decedat, trei in Marea Britanie, unul in Israel, doi in Olanda, unul in drum spre Elvetia, unul in Franta si Loredana Darescu in Germania.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#colectiv ISU arest, #DNA ancheta arestari incendiu colectiv , #incendiu club Colectiv