Incendiu in Colectiv Fostul premier moldovean Iurie Leanca a donat sange

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 16:54
2160 citiri
Incendiu in Colectiv Fostul premier moldovean Iurie Leanca a donat sange
Foto: Facebook / Iurie Leanca

Fostul premier moldovean Iurie Leanca a donat sange pentru ranitii in incendiul produs vineri noaptea la clubul Colectiv din Bucuresti.

"Romania trece, in aceste zile, printr-o tragedie si drama cumplita. Deja 30 persoane au decedat, iar cateva sute se afla in spitale, dupa incendiul din clubul de la Bucuresti. Constientizand amploarea durerii prin care trec acesti oameni, dar si necesitata unui ajutor imediat, am decis, impreuna cu echipa PPEM (Partidul Popular European din Republica Moldova), sa mergem si sa donam sange pentru cei aflati acum intre viata si moarte. Dumnezeu sa-i salveze pe toti cei care sufera, iar noi sa facem tot ce ne sta in puteri", a postat luni pe Facebook Iurie Leanca.

De asemenea, politicianul moldovean anunta ca a cerut Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale al MAI sa verifice toate cluburile din Republica Moldova, "astfel ca sa evitam pe viitor situatii de asa gen".

"Vin cu un apel catre toti cetatenii Republicii Moldova sa nu ramana indiferenti fata de durerea fratilor nostri si sa ne urmeze exemplul, acordand acest ajutor important prin donarea de sange", mai arata in postarea pe reteaua de socializare Iurie Leanca.

Pe de alta parte, autoritatile din Republica Moldova au expediat duminica seara la Bucuresti circa 700 de litri de sange si componente sangvine cu o autospeciala a Serviciului moldovean pentru Protectie Civila si Situatii Exceptionale, pentru a veni in ajutorul celor peste 150 de raniti in incendiul de vineri seara din clubul Colectiv, informeaza serviciul pe pagina sa de internet, dse.md.

Incendiu in Colectiv: Primele acuzatii nominale pentru ucidere si vatamare din culpa - LIVE

De asemenea, o echipa a Ambasadei Israelului la Bucuresti, in frunte cu ambasadorul, doamna Tamar Samash, s-a prezentat duminica dimineata devreme, in jurul orei 07:30, la centrul de donare de sange de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. In plus, la Bucuresti au sosit echipe de medici din Israel si Franta pentru a-i ajuta pe colegii romani din spitalele de urgenta sa faca fata numarului mare de raniti. 30 de oameni au murit si peste 150 au fost raniti, dintre care 90 foarte grav, intr-un incendiu produs vineri noaptea, la clubul Colectiv din Capitala.

Incendiu in Club Colectiv: Romanii strang randurile. Gesturi extraordinare de solidaritate

Sute de oameni au stat la coada dupa producerea tragediei la centrele de transfuzii organizate in Capitala pentru a dona sange, dar pana la ora transmiterii acestei stiri nu exista nicio informatie publica despre vreun politician roman care sa fi facut acelasi lucru.

Incendiu in Club Colectiv: Unde se poate dona sange si in ce conditii

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Iurie Leanca donat sange Colectiv, #donat sange incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv
Comentarii