Incendiu in Colectiv Guvernul evalueaza ranitii si face controale in mall-uri si cluburi

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 11:33
1753 citiri
Incendiu in Colectiv Guvernul evalueaza ranitii si face controale in mall-uri si cluburi

O comisie de medici, din care vor face parte ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu si dr. Ioan Lascar de la Floreasca, merge luni la toate spitalele din Capitala pentru a evalua starea pacientilor raniti in incendiul de la clubul Colectiv, urmand sa prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni la Palatul Victoria.

Acest grup de lucru a avut o prima intalnire duminica si este format din premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apararii, Mircea Dusa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ionita Radu, prof. dr. Ioan Lascar, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Concluzia acestora, duminica, a fost ca numarul deceselor in urma incendiului va creste semnificativ in urmatoarea perioada, existand posibilitatea ca acesta sa se dubleze.

Acestei comisii i s-au alaturat doi medici francezi, medicul Vincent de Broucker si profesorul Marc Chaouat, considerati a fi unii dintre cei mai buni specialisti in arsuri. Ei au ajuns duminica seara la Bucuresti, insotiti de reprezentanti din Ministerul francez al Sanatatii.

Medicul Marc Chaouat lucreaza la Spitalul St. Louis de la Paris (arsuri grave). Doctorul De Broucker este seful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille.

Arafat: De luni incep controalele!

In ceea ce priveste cetatenii straini raniti in incendiu, autoritatile si-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispozitie celor care doresc sa fie tratati in afara tarii toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai dupa acordul medicilor romani care ii ingrijesc.

Incendiu in club Colectiv: Pompieri si politisti vor incepe controale in discoteci si cluburi

Incendiu in Club Colectiv: Patronii au declarat capacitate de 80 de persoane, ca sa scape de avize si controale

Incendiu in Club Colectiv: Controale de amploare in mai multe cluburi din Capitala

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a anuntat ca de luni incep controale in cluburi, discoteci, mall-uri si alte spatii care presupun aglomerari de persoane. Pompierii sunt insotiti de politisti si verifica daca respectivele locatii au planuri impotriva incendiilor si daca acestea se respecta.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...